|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
Wat is een taatsdeur?

Wat is een taatsdeur?

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Een taatsdeur is een deur die naar beide kanten kan worden geopend. Hij wordt in het plafond en in de vloer vastgemaakt met een pin, waardoor hij om zijn eigen as heen kan draaien. Een taatsdeur heeft dus geen kozijn of muur nodig, maar kan willekeurig ergens neer worden gezet.

Bij de meeste deuren zitten de scharnieren helemaal aan de zijkant van de deur, maar bij een taatsdeur is dat anders. Deze deuren hebben twee scharnieren, één boven en één onder, die je kunt laten plaatsen waar je zelf graag wilt. Plaats je hem precies in het midden van de deur, dan heb je aan beide kanten een even groten opening als de deur openstaat. Hoe verder het scharnier aan de buitenkant zit, hoe meer ruimte je hebt aan één kant.

Houten of stalen taatsdeur?

Taatsdeuren zijn te maken van staal, van hout of een combinatie van allebei. Het mooie van staal is dat je er makkelijk verschillende vakken in kan maken waar glas ingezet kan worden. Het glas wordt op maat besteld en wordt vervolgens in de deur gezet door middel van speciale kit en stalen glaslatten.

Voor een strakke en moderne uitstraling kunnen we ook deuren maken van eikenhout. Het concept is hetzelfde, maar in plaats van een stalen deur wordt een eiken paneel gebruikt. Bij een taatsdeur is een eiken paneel extra mooi, omdat er geen deurklink of handvat bevestigd hoeft te worden. Zo krijg je één groot strak eiken paneel die dient als een deur.

Alle voordelen van een taatsdeur op een rij

  • De deur is uniek en zul je niet zo gauw tegenkomen bij iemand anders thuis.
  • Doordat er geen mechanisme ingebouwd hoeft te worden, wat in een scharnierdeur wel moet, kun je veel meer combineren met de uitstraling en kun je de deuren extra strak maken.
  • De deur heeft geen kozijn nodig, maar moet enkel een vloer en een plafond hebben.
  • Het grootste voordeel van een taatsdeur is de uitstraling. Een taatsdeur straalt ongelooflijk veel luxe uit.

De nadelen van een taatsdeur

Taatsdeuren zijn in vergelijking met scharnierdeuren minder geluiddempend en minder tochtwerend. Dat komt omdat taatsdeuren nooit helemaal strak aansluiten op de muur, vloer en plafond aangezien de deur aan twee kanten open moet kunnen.

Ben je benieuwd geworden naar een taatsdeur? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we zien wat we voor jou kunnen doen.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!