Wat is een taatsdeur? En wat zijn de mogelijkheden? - Weijbv.nl

2 april 2020

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur die naar beide kanten kan worden geopend. Hij wordt in het plafond en in de vloer vastgemaakt met een pin, waardoor hij om zijn eigen as heen kan draaien. Een taatsdeur heeft dus geen kozijn of muur nodig, maar kan willekeurig ergens neer worden gezet. Wil je hem midden in de kamer hebben staan? Ook dat kan, maar dan heeft de deur een stuk minder nut.

Bij de meeste deuren zitten de scharnieren helemaal aan de zijkant van de deur, maar bij een taatsdeur is dat anders. Deze deuren hebben twee scharnieren, één boven en één onder, die je kunt laten plaatsen waar je zelf graag wilt. Plaats je hem precies in het midden van de deur, dan heb je aan beide kanten een even groten opening als de deur openstaat. Hoe verder het scharnier aan de buitenkant zit, hoe meer ruimte je hebt aan één kant.

 

Houten taatsdeur of een stalen deur?

Taatsdeuren zijn te maken van staal, van hout of een combinatie van allebei. Het mooie van staal is dat je er makkelijk verschillende vakken in kan maken waar glas ingezet kan worden. Het glas wordt op maat besteld bij Wefra en wordt vervolgens in de deur gezet door middel van speciale kit en stalen glaslatten. Bekijk ook eens onze andere mogelijkheden voor stalen deuren!

Voor een strakke en moderne uitstraling kunnen we ook deuren maken van rustiek eiken. Het concept is hetzelfde, maar in plaats van een stalen deur wordt een eiken paneel gebruikt. Bij een taatsdeur is een eiken paneel extra mooi, omdat er geen deurklink of handvat bevestigd hoeft te worden. Zo krijg je één groot strak eiken paneel die dient als een deur.

 

Dubbele-stalen-taatsdeur

 

Alle voordelen van een taatsdeur op een rij

  • De deur is uniek en zul je niet zo gauw tegenkomen bij iemand anders thuis.
  • Doordat er geen mechanisme ingebouwd hoeft te worden (wat in een scharnierdeur wel moet) kun je veel meer combineren met de uitstraling en kun je de deuren extra strak maken.
  • De deur heeft geen kozijn nodig, maar moet enkel een vloer en een plafond hebben.
  • Het grootste voordeel van een taatsdeur is de uitstraling. Hij straalt ongelooflijk veel luxe uit.

 

Taatsdeur

Ben je benieuwd geworden naar een taatsdeur? Neem eens contact met ons op, dan kunnen we zien wat we voor jou kunnen doen!

 

 


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend