Eiken bedden, massief en op maat gemaakt - Weijbv.nl
27 maart 2021

Eiken bedden, op maat gemaakt van massief eikenhout

Wij vinden het maken van eiken meubelen geweldig en eiken bedden zijn daarbij geen uitzondering. Steeds meer mensen komen achter de positieve eigenschappen van het eikenhout, waardoor het hout ook steeds vaker zijn weg naar de slaapkameres vindt. Dit vinden wijn niet gek! Het eikenhout is een harde houtsoort dat duurzaam is op alle vlakken. Het hout mag dan wel hard zijn, toch is het goed te bewerken en behandelen. Met een goede zaag en schuurmachine kun je makkelijk eiken meubelen en eiken bedden maken.

 

 

 

 

 

 

Verschillende uitstralingen van het eikenhout

Eikenhout is er in veel verschillende soorten en maten. Bij ons in de werkplaats liggen bijvoorbeeld planken uit oude treinwagons, planken en balken uit oude schuren, nieuwe planken en nog veel meer. Allemaal hebben ze een eigen unieke uitstraling die ideaal zijn voor de verschillende soorten bedden. Een robuust bed kun je bijvoorbeeld het beste maken van oud hout, terwijl je een modern zwevend bed juist het beste kan maken van strakke eiken planken.

 

De nieuwe eikensoorten waar wij vaak mee werken zijn:

 

 

Het gebruikte, oude eikenhout wat wij vaak gebruiken:

 

 

Van al deze soorten eikenhout kunnen wij een prachtig bed op maat voor jou maken. Het voordeel van de nieuwe eikensoorten is dat er makkelijk mee te werken is. Moderne strakke bedden zijn hiervan “snel” gemaakt in tegenstelling tot het oude eikenhout. Hier zitten veel splinters in die we weg moeten werken. Wat het grootste positieve punt is van gebruikt eiken is dat het echt een verhaal verteld. Grote schroefgaten en ruwe vlaktes laten veel zien van wat de plank door de jaren heen heeft doorstaan.

 

 

 

Bed robuust maar glad rustiek eiken bed robuust maar glad 3  rustiek eiken bed robuust maar glad 2

 

 

 

 

Wanneer is een eiken bed massief?

Met massief wordt in principe bedoeld dat iets helemaal uit hetzelfde hout bestaat. Een massief houten balk is van binnen niet hol, maar is helemaal gevuld met hout. Hetzelfde geldt voor eikenhout. Alle bedden die wij maken, maken wij van eiken planken en balken die van binnen én van buiten bestaan uit eikenhout.

 

Het voordeel hiervan is dat het lekker stevig is. Het hout zal niet breken, buigen of bewegen. Het nadeel van massief hout is dat het vrij zwaar is. Alleen het hoofdbord weegt soms al 60 kilogram! Dit komt doordat de hoofdborden vaak gemaakt worden van palen die 10 centimeter dik zijn en planken die 3 centimeter dik zijn.

 

Hoe krijg je heel het bed dan naar boven getild? Onze meubelmakers hebben in de afgelopen jaren al vaak zo’n zwaar meubel getild en weten dat het geen feest is. Daarom zorgen ze ervoor dat de bedden zo veel mogelijk demontabel zijn. Zo kun je het bed in verschillende stukjes tillen en is het een stuk minder intensief om een eiken bed neer te zetten in jouw slaapkamer!

 

 

Prijsindicaties voor verschillende bedden

De prijsindicaties van de bedden zijn prijzen voor het complete pakket. Het bed wordt dan helemaal in elkaar gezet, gelakt en er wordt voor gezorgd dat hij makkelijk in elkaar kan worden gezet.

 

Dit bed is helemaal gemaakt van geschaafd eiken in combinatie met een stalen poot en stalen hoofdbord-houders. Al het eiken is gemaakt van 4 cm dikke planken. Dit kan natuurlijk robuuster of juist subtieler uitgevoerd worden. Bij dit bed horen twee lades. De afmetingen van dit bed zijn 2,1×1,8 meter.

 

Doordat het eiken van dit bed niet is geschaafd zijn de planken en balken niet helemaal vlak. Het bed ziet er hierdoor robuust uit. De afmetingen van dit bed zijn 2,1×1,8 meter.

 

Dit robuust eiken bed bestaat uit palen van 15×15 cm en planken van 4 cm dik. Door maatwerk afmetingen van 2×2 meter is dit bed vierkant gemaakt, maar hij kan natuurlijk ook in andere afmetingen worden gemaakt.

Prijsindicatie: €1729

 

De prijs is licht afhankelijk van jouw wensen. Ben je benieuwd naar een offerte voor jouw bed op maat? Kom eens langs in onze showroom of neem contact met ons op!

Prijsindicatie: €1651

 

De prijs is licht afhankelijk van jouw wensen. Ben je benieuwd naar een offerte voor jouw bed op maat? Kom eens langs in onze showroom of neem contact met ons op!

Prijsindicatie: €1735

 

De prijs is licht afhankelijk van jouw wensen. Ben je benieuwd naar een offerte voor jouw bed op maat? Kom eens langs in onze showroom of neem contact met ons op!

 

 

 

 

zwevend bed van eiken  zwevend bed van eiken 2

 

 

 

 

Eiken bedden gecombineerd met staal

Wat tegenwoordig helemaal in is, is de combinatie van hout en staal. Vooral met de lichte houtsoorten, zoals Rustiek Eiken, is het zwarte staal mooi te combineren, maar waar bestel je zo’n uniek bed? Bij ons! Dankzij eigen meubelmakers én lassers kunnen wij alles van staal en hout op maat maken. Een extra voordeel is dat ze samen kunnen kijken of het hout en het staal volgens de juiste maten worden gemaakt.

 

 

 

 

rustiek eiken bed met stalen elementen 3 rustiek eiken bed met stalen elementen  rustiek eiken bed met stalen elementen 2

 

 

 

 

Hoe bestel ik een eiken bed?

Het bestellen van een eiken bed is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Het bestellen kan online, maar je kunt ook eens langskomen om met ons te praten. Als je langskomt kunnen we ook gelijk een voorbeeld van het hout en eventueel de werkplaats laten zien. Zo heb je een gezicht bij ons én heb je gelijk het hout gezien waarvan je straks een heel bed in huis hebt staan. Hoe gaan we vervolgens te werk?

 

 1. Jij moet weten wat voor bed je graag wilt hebben. De uitstraling en de maten van het bed zijn erg belangrijk. Weet je het nog niet zo goed, dan kun je natuurlijk ook het hele proces met ons doorlopen, samen komen we er wel uit!
 2. Als wij weten wat jij graag wilt hebben kunnen wij aan de slag. Afhankelijk van wat jij besteld hebt kunnen de meubelmakers en/of lassers aan de slag en zetten jouw bed in elkaar. Wij houden jou het hele proces op de hoogte. Zo weet je wanneer we aan jouw bed beginnen, wanneer het hout klaar is en wanneer het bed helemaal compleet is.
 3. Heb je zelf een ruime auto of heb je liever dat wij het bed komen leveren? Voor een klein bedrag per kilometer kunnen we jouw bed op locatie afgeven en binnen 30 kilometer is dat zelfs gratis! Eventueel kunnen we het bed helemaal voor je monteren. Het is maar net hoe jij het graag wilt!

 

Zo simpel is het! Bekijk ook eens dit bed met standaard afmetingen die wij kort geleden hebben gemaakt!

 

 

 

 

zwevend bed 2  zwevend bed

 

 

 

 

Wat voor mogelijkheden heb ik qua stijl?

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Wel kan ik een aantal punten geven waar je alvast over na kan denken:

 

 • In welke kleur wil je het hout graag hebben? Naast de verschillende houtsoorten hebben we ook verschillende oliën die het hout kunnen verkleuren. Wil je gewoon de echte houtlook, dan kun je kiezen voor Invisible Oil.
 • Welke houtsoort wil je dat er gebruikt wordt? Houd je van donker hout, dan kun je kiezen voor barnwood. Rustiek eiken is het meest lichte hout, maar we hebben nog veel meer!
 • Wat zijn de afmetingen? Moet het bed precies ergens tussen passen of moet het juist precies om de lattenbodem(s) gemaakt worden? Voor een compleet maatwerk bed kunnen wij ook de lattenbodems op maat maken. Dan ben je helemaal vrij in de maatkeuze!
 • Wat voor design wil je hebben? We kunnen van alles maken, van een (optisch) zwevend bed tot en met een bed van zware dikke balken.

 

Kom je er niet uit, bekijk dan eens onze pinterest pagina! Hier staan allerlei toffe dingen op ter inspiratie. Wil je alles graag doorlopen met ons, laat het dan weten of kom eens langs! Wij staan van dinsdag tot en met zaterdag voor je klaar! Natuurlijk kun je ook contact opnemen via de mail of telefoon. Hieronder staan ook nog een aantal foto’s van eiken bedden voor inspiratie.

 

 


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend