|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
Sloophout; duurzaam & eenvoudig

Sloophout; duurzaam & eenvoudig

Is dit de houtsoort waar je naar op zoek was? Of wil je toch eigenlijk een andere uitstraling hebben? Laat het ons weten, wij zijn er om jou te helpen.

De sloophouten planken zijn ideaal voor de DIY’er en voor iedereen die een meubel of wand met veel karakter wil hebben. De planken zijn allemaal ongeveer even dik en hebben vaak twee verschillende breedtes; 13,5cm of 9cm. De planken komen bijna allemaal van oude pallets. Toen de planken nieuw waren, zijn op de pallets gemonteerd met spijkers. Deze spijkers worden met een speciale machine doorgeslepen aan de onderkant van de plank. Zo blijven de spijkerkoppen in het hout zitten voor nog meer karakter.

De sloophouten planken worden vaak gebruikt bij bijvoorbeeld het bekleden van wanden, maken van tafels en maken van kasten. Je kunt er echter nog veel meer mee doen. Allerlei meubels kunnen van sloophouten planken worden gemaakt.

Sloophout als circulair product

Als er een meubel wordt gemaakt van Sloophout, dan hoef je dit eigenlijk nooit weg te gooien of te verbranden. Het mooie van massief hout is dat het in theorie elke keer opnieuw kan worden gebruikt. Daarbij zijn de sloophout producten natuurlijk al een circulair product omdat ze eerder gebruikt zijn voor andere doeleinden.

Een tafel gemaakt van massief hout wordt gemaakt van verschillende planken die aan elkaar worden verlijmd. Als je deze planken opnieuw wilt gebruiken kun je het paneel weer makkelijk uit elkaar zagen. Het enige wat je “weggooit” is een zaagsnede per plank, maar ook dit is eigenlijk niet weggegooid. In onze werkplaats maken we hier namelijk weer pellets van om de kachel te stoken. Zo wordt het maximale uit het hout gehaald.

Eigenschappen

  • Zacht hout met karakter
  • Verschillende tinten bruin en grijs
  • Makkelijk te verwerken
  • Ideaal voor DIY projecten
  • Spijkers in het hout

Onderhoud

Het sloophout wordt vaak behandeld met een transparante bescherming, maar als je het hout gebruikt voor bijvoorbeeld wandbekleding is het helemaal niet per se nodig om het hout te behandelen.

Om het hout in goede conditie te houden is het belangrijk dat je het hout schoonmaakt zonder bijtende middelen. Als je dit doet zal het hout jarenlang meegaan. Wil je het hout opnieuw behandelen? Dat kan! Je kunt de planken opschuren totdat de laklaag eraf is. Vervolgens kun je er eenvoudig een nieuwe laag op zetten. Heb je liever dat wij het doen? Vraag ons dan om een schatting van de kosten.

Los sloophout om zelf aan de slag te gaan

Wil je graag zelf een project beginnen? Wij hebben de sloophouten planken bijna altijd op voorraad liggen zodat jij snel met jouw DIY project kunt beginnen. Je kunt het beste via telefoon of mail vragen of jouw gewenste maat en hoeveelheid nog beschikbaar is. Zo rijd je nooit voor niks.

Alternatieven voor sloophout

Naast sloophout kunnen we ook meubels maken van bijvoorbeeld steigerhout en oude balken. Samen met de sloophouten planken vallen deze houtsoorten onder de term “sloophout”.

Steigerhout

De steigerplanken zijn de afgelopen jaren erg gewild geweest. Zo gewild zelfs dat er op een gegeven moment geen oude steigerhouten planken meer beschikbaar waren. Wel zijn er nog steigerplanken die met een grijze beits zijn behandeld waardoor ze ouder lijken. Het grote verschil tussen de sloophouten planken en steigerhouten planken is de afmeting. De steigerplanken zijn met 3,2 centimeter bijna twee keer zo dik als de sloophouten planken. De standaard breedte van 19,5 centimeter is ook een stuk groter dan het sloophout.

Grenen oude balken

Ook de grenen oude balken zijn zachthout. De balken dienden veel als constructie van verschillende gebouwen, maar zijn in de loop van de tijd overbodig geworden. In deze balken zul je nog veel spijkers, nagels en schroeven vinden waarmee de balken op zijn plek zijn gehouden. Van deze balken hebben we veel tafelbladen gemaakt. De dikte van deze balken ligt vaak tussen de 6 en 7 centimeter. De breedte varieert van 10 tot 25 centimeter.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar deze houtsoort geworden en zou je hier misschien wel een meubel van willen laten maken? Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een mailtje met foto’s, tekeningen of een idee van jouw droommeubel. We zullen dan met je meedenken en een vrijblijvende offerte maken. 

Wil je zeker weten dat je de juiste persoon voor je hebt als je langskomt? Dan kun je via onze kalender een afspraak met ons maken. 

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!