Een ronde eettafel. Welke diameter kies je? | VanSloophout.com
14 februari 2019

Op zoek naar een ronde eettafel? Welke diameter kies je?

Sinds kort hebben we in ons kantoor een ronde tafel staan met een doorsnede van 1,30 meter. Daar zit slechts één van onze kantoormedewerkers aan te werken. Je zou denken dat hij alle ruimte heeft. Toch? Het is misschien wel een van de moeilijkste dingen bij het kiezen van een ronde eettafel: de afmetingen. Want, hoeveel mensen passen aan een tafel met een doorsnee van 120, 140 of 160 centimeter? Wij snappen dat niet iedereen een timmermansoog of het inzicht van een meubelmaker heeft. Daarom zetten we een paar dingen op een rijtje waar je rekening mee dient te houden.

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

 

1. Het onderstel en een eettafel die rond is

Beginnend met de onderkant van de tafel. Je hebt na weken lang zoeken een prachtig onderstel gevonden voor onder de tafel. Eenmaal thuis aangekomen blijkt dat de poten net iets te kort uit elkaar staan waardoor er slechts één stoel tussen past. Erg vervelend natuurlijk! Bij elke afmeting is een berekening van de juiste afstand tussen de poten nodig. Bij Weij denken we graag mee met onze klanten. We delen onze kennis en ervaring en adviseren je over een passend onderstel.

 

2. Welke stoelen kies je bij een ronde eettafel?

Wil je een eettafel kopen voor in de keuken of woonkamer, dan horen daar uiteraard stoelen bij. Eetkamerstoelen zijn er in alle soorten en maten. Een standaardstoel heeft een zitvlak van 45 centimeter. Kies je voor een stoel zonder armleuningen, dan kun je met deze breedte per stoel rekenen. Niet alle stoelen hebben een standaard afmeting. Daarom adviseren we de breedte van de stoel op te meten zodat we deze tijdens de berekening mee kunnen nemen. Mocht ook de (zit)hoogte van de stoelen afwijken van de ‘gemiddelde stoel’ (de gemiddelde zithoogte is 46 centimeter) dan houden we ook daar rekening mee. Niet alleen het tafelblad, maar ook het onderstel maken we op maat. We kunnen daarmee ook de hoogte aanpassen naar jouw wensen.

 

3. Welke diameter kies je?

Tot slot is het van belang dat de tafel past in de kamer waar hij komt te staan. Houd er ook rekening mee dat de stoelen nog naar achter moeten kunnen zodat jij of je gasten zich niet in allerlei bochten hoeven te wringen om lekker even aan tafel te gaan zitten. Het is niet voor niets dat het gezegde luidt: “Meten is weten”. 

 

Hoeveel mensen passen er aan de tafel wanneer je in huis plaats hebt voor een tafelblad met een doorsnee van 1,50 meter? Het overzicht hieronder maakt duidelijk hoeveel personen passen per doorsnee van een tafelblad. Uitgaande van ons voorbeeld, een ronde eettafel met een diameter van 150 cm biedt plaats aan 7 personen.  Bij alle berekeningen is uitgegaan van voldoende ruimte rondom voor ieder persoon en is er voor het gemak gekozen voor enkel een poot in het midden van de tafel.

 

Bij Weij maken we maatwerk tafels. Het bovengenoemde overzicht laat slechts richtlijnen zien. Zoek je een ronde uitschuifbare eettafel of met een metalen onderstel, ook dan kunnen we je helpen. Neem dan vandaag nog contact met ons op of bezoek onze showroom in Rucphen en ontdek alle mogelijkheden.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend