|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
De perfecte diameter voor je ronde tafel

De perfecte diameter voor je ronde tafel

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Ben je opzoek naar een ronde eettafel, maar vraag je je af welke diameter je moet kiezen? Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste afmetingen een uitdaging kan zijn. Het is niet makkelijk om in te schatten hoeveel mensen er comfortabel aan een tafel kunnen zitten. Bij Weij Maatwerk & Interieur helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo zie je niks over het hoofd bij het kiezen van de perfecte tafel. 

Het onderstel en de ronde eettafel

Laten we beginnen met het onderstel van de tafel. Rust het blad op één centrale poot of heeft je tafel een onderstel met bijvoorbeeld vier poten? Als dat laatste het geval is, dan kun je al veel minder stoelen kwijt. Bij een poot in het midden kun je meer variëren in de hoeveelheid stoelen. Het onderstel is dus zeker van belang bij de keuze van de afmeting van je ronde tafel.

Stoelkeuze bij een ronde tafel

Bij het kopen van een eettafel voor de keuken of woonkamer horen ook stoelen. Eetkamerstoelen zijn er in alle soorten en maten. Een standaard stoel heeft bijvoorbeeld een zitvlak van 45 centimeter breed. Als je stoelen zonder armleuningen kiest veranderd de breedte. We raden je dan ook aan de breedte van de stoel op te meten, zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de berekening. Hetzelfde geldt voor de zithoogte. Weij Maatwerk & Interieur maakt niet alleen het tafelblad op maat, maar ook het onderstel. Hierdoor kunnen we ook de hoogte aanpassen aan jouw wens. 

Keuze diameter tafel

Tenslotte is het belangrijk dat de tafel past in de kamer waar hij komt te staan. Je moet niet alleen kijken naar de tafel, maar ook dat er voldoende ruimte is om de stoelen naar achter te kunnen schuiven. Zo hoeven jij en je gasten niet te wringen om te gaan zitten. 

Om een idee te geven van de capaciteit van een tafelblad, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van het aantal personen dat comfortabel aan een tafelblad kan zitten. Uitgaande van ons voorbeeld, kan er bij een tafel met een diameter van 150 cm 7 personen comfortabel zitten. Voor het gemak is er gekozen voor enkel een poot in het midden van de tafel. 

Dit zijn slechts richtlijnen. Er is natuurlijk veel meer mogelijk met ronde tafels. Weij denken we graag mee met je mee. We delen onze kennis en ervaring en adviseren je over een ronde tafel met passend onderstel.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!