Green Egg tafel - Nr. 1 Buitenkeuken - Weijbv.nl
7 april 2020

Green Egg tafel – Nr. 1 Buitenkeuken

Ben je op zoek naar en buitenkeuken die helemaal aansluit bij jouw wensen? Heb je bijvoorbeeld een Green Egg, heb je wat meer werkruimte nodig? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wil je iedere avond genieten van een heerlijk stukje (vegetarisch) vlees? Onder het genot van een lekker glaasje wijn, bier of fris? Dan heb jij een Green Egg tafel nodig.

Dankzij slimme technologieën kun je op professionele wijze jouw eten bereiden. Zo kan de temperatuur in de barbecue precies gemeten en gereguleerd worden met behulp van een margriet- en een luchtschijf. Roken, roosteren, stomen, bakken, grillen: met een Green Egg kan dit allemaal. Het enige wat je nog mist is ruimte, daarvoor heb je natuurlijk een tafel nodig.

Dankzij onze jarenlange ervaring met hout, zijn onze meubelmakers perfect in staat om jouw geliefde Green Egg Barbecue in te bouwen in speciaal op maat ontworpen een buitenkeuken dat zo perfect past bij het ontwerp van jouw tuin. Wij denken graag met je mee en zorgen er graag voor dat al jouw wensen voor een buitenkeuken uitkomen! We kunnen natuurlijk ook tafels maken voor andere BBQ’s. Alles is natuurlijk op maat gemaakt!

green egg tafel met betonnen blad
Buitenkeuken bbq

Douglas of eiken BBQ tafel?

Bij Weij maken wij gebruik van de zeer duurzame houtsoorten Douglas en eiken voor het vervaardigen van uw buitenkeuken, zodat deze extra lang mee gaat. De typisch groene kleur van de Green Egg past perfect bij al deze houtsoorten, dus combineren is geen probleem!

Douglas heeft een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding en is hierdoor de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. In combinatie met stalen onderdelen, zorgt dit voor een stijlvol en robuust buitenmeubel. Gebruik van eikenhout is iets duurder in de aanschaf, maar heeft daarentegen een zeer lange levensduur als voordeel. Dit hout gaat namelijk makkelijk 25 jaar mee. Daarnaast zorgt de nerf structuur ervoor dat ieder meubel weer uniek is.

Type blad

Om te voorkomen dat er vet druppels van de barbecue in de tafel trekken, raden wij u aan om een Massief betonnen of marmeren blad in het ontwerp te verwerken. Naast het blad kunnen wij ook ander elementen van de buitenkeuken van beton maken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan deurtjes of zijkanten of een wasbak van beton.

Er zitten wel een paar kanttekeningen aan het gebruik van marmer of beton in jouw Green Egg tafel. Een betonnen blad kun je niet buiten laten staan. Je kunt de tafel onder een overkapping laten staan, maar het is beter om de tafel elke keer naar binnen te rijden. Zo voorkom je dat het betonnen blad gaat scheuren. Een marmeren blad heeft geen last van scheuren, maar is wel vatbaar voor krassen.

Montage van jouw Green Egg tafel

De Green Egg barbecue monteren wij met behulp van een speciale, ondersteunende legplank. Wij zorgen ervoor dat de barbecue naadloos aansluit bij het ontwerp van uw buitenkeuken. Voor de montage is het voor ons belangrijk dat je de maten van jouw Green Egg aan ons doorgeeft. Zo kunnen wij een passend gat in het blad van de Green Egg tafel maken en de ondersteunende legplank op de juiste hoogte zetten.

Green egg tafel

Het ontwerp

Je kan jouw buitenkeuken zo uitgebreid maken als dat je zelf wilt. Heb je behoefte aan een buitenkeuken met veel opbergruimte? Dan is een ontwerp met veel kastruimte, deurtjes en lades ideaal. Voor het gebruik van deuren hebben wij zeer uitgebreide mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor verschillende scharnieren, greepjes of zelfs greeploze deurtjes.

Ook behoort het gebruik van soft-close lades en deuren tot de opties, mits de buitenkeuken onder een afdak staat (of elke keer naar binnen wordt gereden). Deze deurtjes of lades trekken zichzelf dan langzaam en geruisloos dicht. Wij raden soft-close deurtje af wanneer de keuken niet beschermd wordt door een overkapping, omdat het materiaal niet verkrijgbaar is in roestvrij staal. Dit zou voor roestende geleiders kunnen zorgen die het op den duur zullen begeven. In de buitenlucht adviseren wij om gebruik te maken van roestvrijstalen of houten ladegeleiders.

Montage van jouw Green Egg tafel

Om een mobiele Green Egg tafel te creëren, kun je ervoor kiezen om wieltjes onder de keuken te laten plaatsen. Zo kun je vandaag barbecueën aan de ene kant van uw tuin en morgen een maaltijd bereiden aan de andere kant. Ook zijn de wieltjes handig als je de BBQ tafel na elk gebruik binnen wilt zetten. Het scheelt erg veel tilwerk!

Deze wieltjes zijn van roestvrij staal, dus prima bestand om buiten te laten staan. Doordat we de wieltjes al jaren gebruiken kunnen we met een gerust hart zeggen dat de wieltjes van wielenoutlet.nl het gewicht van een Green Egg tafel makkelijk kunnen dragen. Ook de remsystemen werken goed zodat je de tafel stevig op één plek kunt zetten. De wieltjes kun je los bij de BBQ tafel bestellen, maar wij kunnen ze natuurlijk ook monteren zodat het een compleet meubel wordt!

Als je de Green Egg tafel graag op één vaste plek wilt hebben staan, dan kun je er ook voor kiezen om stalen of houten poten te gebruiken. Ook deze poten zijn compleet maatwerk en kunnen we op allerlei manieren voor je maken en monteren.

Voor de bevestiging van het hout maken wij bewust gebruik van roestvrijstalen schroeven en verlijmen wij het hout niet. Wanneer een buitenkeuken wordt verlijmd, zal deze door blootstelling aan weer en wind scheuren gaan vertonen. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van het hout, en kleine openingen te creëren voor doorgang van regenwater, zorgen wij ervoor dat uw keuken zo min mogelijk werking heeft.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten