|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
Barnwood; robuust eiken

Barnwood; robuust eiken

Is dit de houtsoort waar je naar op zoek was? Of wil je toch eigenlijk een andere uitstraling hebben? Laat het ons weten, wij zijn er om jou te helpen.

Het overgrote deel van ons barnwood is afkomstig uit Oost-Europa en is tot wel 80 jaar oud. Het hout is gered uit oude schuren en boerderijen die zijn gesloopt. Het goede hout is er van tevoren uitgehaald, omdat het eiken nog van hoge kwaliteit is.

De partijen die wij binnen krijgen bestaan uit verschillende kleurtinten, met voornamelijk grijs en bruin. Van dit hout valt van alles te maken, zoals robuuste tafels, kasten of tv-meubels. Wij verkopen deze planken daarom ook los zodat je er jouw eigen project van kan maken.

Barnwood als circulair product

Als er een meubel wordt gemaakt van barnwood, dan hoef je dit eigenlijk nooit weg te gooien of te verbranden. Het mooie van massief hout is dat het in theorie elke keer opnieuw kan worden gebruikt. 

Een tafel gemaakt van massief hout wordt gemaakt van verschillende planken die aan elkaar worden verlijmd. Als je deze planken opnieuw wilt gebruiken kun je het paneel weer makkelijk uit elkaar zagen. Het enige wat je “weggooit” is een zaagsnede per plank, maar ook dit is eigenlijk niet weggegooid. In onze werkplaats maken we hier namelijk weer pellets van om de kachel te stoken. Zo wordt het maximale uit het hout gehaald.

Eigenschappen

  • Erg oud eikenhout
  • Robuust en stoer
  • Verschillende diktes, breedtes en lengtes
  • Ideaal voor een kloostertafel
  • Duurzaam en circulair

Onderhoud

Het ruwe barnood is erg vies, dus moet worden schoongemaakt. Dit doen we vaak met een staalborstel. Omdat we het barnwood de ene keer robuust houden en de andere keer vlak schaven, zijn er verschillende manieren om het hout te bewerken.

Het is aan te raden om jouw meubel met een transparante behandeling te beschermen. Zo behoud je de uitstraling en karakter van het hout, maar heb je het hout wel beschermd.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar deze houtsoort geworden en zou je hier misschien wel een meubel van willen laten maken? Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een mailtje met foto’s, tekeningen of een idee van jouw droommeubel. We zullen dan met je meedenken en een vrijblijvende offerte maken. 

Wil je zeker weten dat je de juiste persoon voor je hebt als je langskomt? Dan kun je via onze kalender een afspraak met ons maken. 

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!