|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
Mangolook; mango hout tegenhanger

Mangolook; mango hout tegenhanger

Is dit de houtsoort waar je naar op zoek was? Of wil je toch eigenlijk een andere uitstraling hebben? Laat het ons weten, wij zijn er om jou te helpen.

Als we het hebben over mangolook, dan hebben we het niet over de mango-vrucht, maar over de houtsoort. In de Aziatische landen is afgesproken dat het mango hout niet los verhandeld mag worden met andere landen. Omdat mango hout in Nederland alleen mag worden geïmporteerd als compleet product is het lastig om hier maatwerk producten van te maken. De oplossing hiervoor is mangolook. Met een andere tropische hardhoutsoort kunnen we dezelfde warme kleur, dezelfde puntige nerf en dezelfde zaagsporen maken.  

Wat is mango hout?

Mangohout is eigenlijk geen specifieke houtsoort, maar is meer een verzamelnaam voor 400 verschillende mangobomen. Al deze bomen verschillen een beetje van hardheid, kleur en structuur. Hierdoor zie je ook vaak veel kleurverschil in een meubel van mangohout. Doordat er een soort mango boom is die veel voorkomt wordt de variatie in kleur niet te extreem. 

Mangohout komt vooral voor in landen als Indonesië, India en Thailand waar het wordt gebruikt om meubels van te maken. De meubels moeten als compleet product Azië verlaten, dus deze hebben standaard afmetingen en standaard onderstellen. Hoewel het mogelijk is om losse planken van mangohout te kopen is het lastig om hier aan te komen. Het is namelijk niet in grote getalen beschikbaar.

Mango hout versus mangolook

Mangolook wordt gemaakt van de houtsoort cedrorana. Zowel de mangolook als het mangohout zijn tropische hardhout soorten, maar ze komen beiden uit een compleet ander deel van de wereld. 

Het cedrorana hout komt uit Zuid-Amerika, terwijl het mangohout uit Azië komt. Beide continenten hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed uit te kijken. Geen zorgen, dit doen wij voor je. Dankzij het FSC keurmerk is het eenvoudig om het goede hout van het slechte hout te onderscheiden.

Zoals al eerder gezegd is het moeilijk om aan mangohout te komen, omdat het meeste hout in Azië al tot meubelen wordt gemaakt. Cedrorana is eenvoudiger te verkrijgen in losse planken, waardoor hier makkelijker meubelen op maat gemaakt kunnen worden. 

Eigenschappen:

  • Cedrorana hout
  • Hardhout
  • Oranje Bruine uitstraling
  • Verticale lijnen
  • Lijkt op mangohout

Onderhoud:

Het Mango Look hout wordt bij ons vaak behandeld met hardwax. Deze wax kleur maakt het hout iets donkerder. Daardoor zijn de verticale belijningen beter zichtbaar. Vind je dit niet mooi? We kunnen het hout ook behandelen met een transparante matte lak. Deze lak beschermt het hout, maar zorgt ervoor dat de uitstraling zo natuurlijk mogelijk blijft. 

Wat kunnen Weij voor je betekenen?

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we meubelen van hout en staal op maat. Dat wil zeggen dat wij in elke stijl meubels kunnen maken, als er maar een idee voor is. Het idee komt natuurlijk van jou af, maar we willen daar graag bij helpen.

In onze showroom zitten we klaar om jou te helpen aan jouw droominterieur. Wil je zeker weten dat je met de juiste persoon aan tafel komt te zitten? Maak dan een afspraak zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kunt dan eventueel ook al wat informatie kwijt zodat wij van tevoren al een beetje met je mee kunnen denken.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!