Wagondelen look; strak wagondelen

Wagondelen look; strak wagondelen

Is dit de houtsoort waar je naar op zoek was? Of wil je toch eigenlijk een andere uitstraling hebben? Laat het ons weten, wij zijn er om jou te helpen.

De gulden middenweg! Net zo glad als geborsteld Rustiek New Oak en de uitstraling van karakteristieke wagondelen. De naam geeft het al een beetje weg, wagondelen look.

Wagondelen zijn in principe gewoon eiken planken. Wat het bijzonder maakt is dat de planken door de jaren heen nogal wat te verduren hebben gehad. Door weer en wind hebben de planken hun unieke uitstraling gekregen. Het nadeel hieraan is dat de planken niet meer 100% recht zijn. En daar komt de “look” om de hoek kijken.

De wagondelen look bestaat ook uit eikenhout, maar in tegenstelling tot de échte wagondelen zijn deze planken nog nieuw en recht. De eiken planken worden door onze professionals licht mishandeld en vervolgens weer bewerkt. Door het hout te “mishandelen” krijgen de planken een beetje diepte. Met een speciale lak wordt deze diepte gebruikt om het hout ouder te laten lijken dan het eigenlijk is.

Wagondelenlook als circulair product

Als er een meubel wordt gemaakt van wagondelenlook, dan hoef je dit eigenlijk nooit weg te gooien of te verbranden. Het mooie van massief hout is dat het in theorie elke keer opnieuw kan worden gebruikt. 

Een tafel gemaakt van massief hout wordt gemaakt van verschillende planken die aan elkaar worden verlijmd. Als je deze planken opnieuw wilt gebruiken kun je het paneel weer makkelijk uit elkaar zagen. Het enige wat je “weggooit” is een zaagsnede per plank, maar ook dit is eigenlijk niet weggegooid. In onze werkplaats maken we hier namelijk weer pellets van om de kachel te stoken. Zo wordt het maximale uit het hout gehaald.

Eigenschappen

  • “Mishandeld” rustiek eiken
  • Speciale behandeling voor zwarte nerf en bruin hout
  • Strak, zonder gaten en scheuren
  • Makkelijker te bewerken

Onderhoud

Meubels van wagondelenlook gaan lang mee. Krasjes en deuken zijn niet zo makkelijk op te merken, waardoor je er een lange tijd niets aan hoeft te doen. De behandeling die wagondelenlook maakt van rustiek eiken is alleen oppervlakkig. Als het meubel kaal geschuurd moet worden, dan zal deze behandeling er opnieuw opgezet moeten worden. Het is natuurlijk ook mogelijk om het hout blank te houden om zo een rustiek eiken meubel te maken.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar deze houtsoort geworden en zou je hier misschien wel een meubel van willen laten maken? Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een mailtje met foto’s, tekeningen of een idee van jouw droommeubel. We zullen dan met je meedenken en een vrijblijvende offerte maken. 

Wil je zeker weten dat je de juiste persoon voor je hebt als je langskomt? Dan kun je via onze kalender een afspraak met ons maken. 

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE