|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
Wagonplanken; stoer en circulair

Wagonplanken; stoer en circulair

Is dit de houtsoort waar je naar op zoek was? Of wil je toch eigenlijk een andere uitstraling hebben? Laat het ons weten, wij zijn er om jou te helpen.

Een mooi en duurzame houtsoort; wagondelen. Wagondelen zijn eiken planken die de tand des tijds heeft doorstaan. Dit exclusieve hout kan tot wel 100 jaar gediend hebben in goederenwagons. Doordat het doel van deze eiken planken was om zo lang mogelijk goed te blijven zitten er allerlei gaten in waar de bouten doorheen kwamen. Deze bouten werden erin gebrand, waardoor de gaten diep zwart van kleur zijn. Doordat de planken altijd hebben gefungeerd als een paneel en aan beide kanten een Z-profiel heeft zijn de planken ideaal voor het maken van een tafel.

Een wagondelen meubel is een zekere eyecatcher in elk interieur. Doordat het hout zo oud is en veel heeft doorstaan, heeft het hout karakter en laat en heel verhaal zien. Een grote tafel wordt het middelpunt van het huis, maar ook met wandplankjes kun je de complete uitstraling van de kamer veranderen!

Wagonplanken als circulair product

Als er een meubel wordt gemaakt van wagonplanken, dan hoef je dit eigenlijk nooit weg te gooien of te verbranden. Het mooie van massief hout is dat het in theorie elke keer opnieuw kan worden gebruikt. 

Een tafel gemaakt van massief hout wordt gemaakt van verschillende planken die aan elkaar worden verlijmd. Als je deze planken opnieuw wilt gebruiken kun je het paneel weer makkelijk uit elkaar zagen. Het enige wat je “weggooit” is een zaagsnede per plank, maar ook dit is eigenlijk niet weggegooid. In onze werkplaats maken we hier namelijk weer pellets van om de kachel te stoken. Zo wordt het maximale uit het hout gehaald.

Eigenschappen

  • Duurzaam en circulair
  • Sterk eikenhout
  • Oud eiken uit treinwagons
  • Gaten door de planken heen

Onderhoud

Met schaven wordt het oppervlak deels weggeschaafd. Dit is geen makkelijk klusje, want als er te veel hout wordt weggehaald krijg je een standaard eiken plank met enkele gaten erin. Onze professionals weten precies hoeveel hout er weggehaald moet worden voor de perfecte geschaafde wagondelen uitstraling.

Door enkel te schuren en borstelen houdt je alle ruwheid van het hout in stand. De diepe groeven en zwarte gaten blijven optimaal bewaard, waardoor de echte uitstraling blijft!

Vervolgens is het handig om het hout te behandelen. We raden ook sterk aan om het hout een transparante behandeling te geven om het oude hout echt tot zijn recht te laten komen.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar deze houtsoort geworden en zou je hier misschien wel een meubel van willen laten maken? Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een mailtje met foto’s, tekeningen of een idee van jouw droommeubel. We zullen dan met je meedenken en een vrijblijvende offerte maken. 

Wil je zeker weten dat je de juiste persoon voor je hebt als je langskomt? Dan kun je via onze kalender een afspraak met ons maken. 

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!