|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
Rustiek eiken; stijlvol en authentiek

Rustiek eiken; stijlvol en authentiek

Is dit de houtsoort waar je naar op zoek was? Of wil je toch eigenlijk een andere uitstraling hebben? Laat het ons weten, wij zijn er om jou te helpen.

Onze rustiek eiken planken zijn afkomstig uit Europese bossen die onder goed toezicht worden gekapt. Enkel de planken die van goede kwaliteit zijn komen bij ons terecht zodat ze tientallen jaren mee kunnen gaan. Net als vintage oak is rustiek eiken gedroogd in een grote oven. Het grote verschil zit hem in het “na-bakken”. Als het hout droog genoeg is kan het hout uit de oven gehaald worden, maar als het hout nog wat langer ligt wordt het hout steeds donkerder. Rustiek eiken planken worden na het drogen gelijk uit de oven gehaald. Hierdoor zijn de planken wel mooi droog, maar houden ze de lichte kleur. Rustiek eiken is zowel binnenshuis als buiten te gebruiken en is beschikbaar als paal en als plank.

Rustiek eiken als circulair product

Als er een meubel wordt gemaakt van rustiek eiken, dan hoef je dit eigenlijk nooit weg te gooien of te verbranden. Het mooie van massief hout is dat het in theorie elke keer opnieuw kan worden gebruikt. 

Een tafel gemaakt van massief hout wordt gemaakt van verschillende planken die aan elkaar worden verlijmd. Als je deze planken opnieuw wilt gebruiken kun je het paneel weer makkelijk uit elkaar zagen. Het enige wat je “weggooit” is een zaagsnede per plank, maar ook dit is eigenlijk niet weggegooid. In onze werkplaats maken we hier namelijk weer pellets van om de kachel te stoken. Zo wordt het maximale uit het hout gehaald.

Eigenschappen

  • Makkelijk te behandelen met kleuren
  • Licht qua kleur
  • Hoge kwaliteit en duurzaamheid
  • Zeer krasbestendig

Onderhoud

Rustiek eiken planken en balken zijn goed te bewerken en behandelen. Natuurlijk heeft het ruwe hout veel karakter, maar voor veel projecten zijn gladde planken een stuk handiger. Bij ons wordt dit gedaan door het hout te schaven, zagen en schuren. Hierdoor worden de planken en palen aan alle kanten glad en heb je geen last meer van splinters. Om toch wat meer karakter te geven aan een glad geschuurd paneel kun je het laten borstelen. De nerven van het hout zijn wat zachter dan het hout zelf, dus wanneer het hout wordt geborsteld worden de nerven er iets dieper uitgeslagen wat een mooi diepte-effect geeft.

De lichte kleur is hartstikke mooi om te zien. Ook zijn lichte kleuren makkelijk te bewerken, het is niet voor niets dat papier zo wit mogelijk wordt gemaakt! De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar deze houtsoort geworden en zou je hier misschien wel een meubel van willen laten maken? Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een mailtje met foto’s, tekeningen of een idee van jouw droommeubel. We zullen dan met je meedenken en een vrijblijvende offerte maken. 

Wil je zeker weten dat je de juiste persoon voor je hebt als je langskomt? Dan kun je via onze kalender een afspraak met ons maken. 

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!