Steigerhouten tafelblad op maat - Weijbv.nl

Steigerhouten tafelblad

Terug naar onze roots: het steigerhout is het hout waar Weij al vanaf het begin mee werkten. Hier maken wij allerlei meubels mee, zoals een steigerhouten tafelblad. Deze tafelbladen maken we van onbehandeld oud steigerhout of van nieuw steigerhout met een Old Look finish. Alles kan op jouw wensen worden afgestemd. Wil je een ruwe tafel houden? Dan schuren we alleen de splinters weg. Wil je graag dat de planken er wat lichter uitzien? Dan gebruiken we white wash om de planken mee te behandelen. Geef je wensen door en wij kijken wat we voor je kunnen doen. Heb je zelf leuke ideeën en wil je die bespreken? Wij staan hier altijd open voor, dus kom gerust een keer langs bij onze showroom in Rucphen!

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Oude planken of Old Look

De échte steigerhouten planken zijn natuurlijk de planken die in het verleden op de steigers hebben gelegen. Deze zijn doorleefd, hebben oneffenheden en bevatten spijkers. Zoals een echte oude steigerhouten plank er dus uit hoort te zien! Als je hiervan een steigerhouten tafelblad maakt krijg je kleurverschillen, gaten in de tafel, zichtbaar staal en ga zo maar door.

 

Een steigerhouten tafelblad van nieuwe planken met een Old Look finish zal een rustiger beeld geven. Naast het feit dat deze planken dezelfde dikte en breedte hebben en dat de houtsoort hetzelfde is, zijn er verder enkel verschillen. De uitstraling is Old Look, dat wil zeggen dat het hout grijs is geïmpregneerd om zo een verouderde kleur te geven. De planken zijn verder mooi egaal, zonder spijkergaten. Een flinke schuurbeurt kan ervoor zorgen dat de Old Look plaats maakt voor vers hout. Als dit goed gedaan wordt en de Old Look wordt gemixt krijg je een mooie verweerde uitstraling waarmee een mooi steigerhouten tafelblad gemaakt kan worden.

 

Onderstel

Ook het onderstel kan gemaakt worden van steigerhout. Door kolommen te maken van steigerhout wordt de sterkte van het hout drastisch verbeterd. Hierdoor kun je met vier steigerhouten poten makkelijk een steigerhouten tafel van meerdere meters dragen.

Een ander optie is het gebruik van staal. Zwart staal contrasteert mooi met een steigerhouten tafelblad. Voor deze stalen onderstellen hebben wij een staalafdeling, waardoor niet alleen de tafelbladen, maar ook stalen poten helemaal op maat gemaakt kunnen worden! Het standaard staal is echter alleen geschikt voor binnengebruik. Wil je graag een steigerhouten tafelblad met stalen poten voor buiten? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat jouw onderstel wordt behandeld met poedercoat om hem klaar te maken voor de Nederlandse stormen!

 

Weij verkopen niet alleen maatwerk meubels. Voor de doe-het-zelvers hebben wij een voorraad van steigerhout waardoor je met een paar handige gereedschappen zelf jouw tafel kunt maken! Voor meer informatie over deze planken kun je hier terecht!

Gebruik de tool van Weij om jouw tafel helemaal naar wens te maken. Een steigerhouten tafelblad is al te bestellen voor maar €145,50 per vierkante meter!

 

Steigerhout Steigerhout tafel Steigerhout hoogslaper


Diensten mogelijk metsteigerhout


iconContact opnemen

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Bericht

  Vul in: wat is 239-3?


  Je bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats aan de Rijksweg-Zuid 79, te Rucphen

  Bel ons op: 31(0)165-795005

  Telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

   

  Laat een bericht achter via de mail of voicemail en wij zullen je zo spoedig mogelijk terug bellen.

  Onze showroom is vandaag geopend