|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|

Salontafels op maat

  • Meubels

  • Ruimtes

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Salontafels zijn super belangrijk bij het stijlen van jouw woonkamer. Het staat namelijk vaak midden in de ruimte waar vaak wordt gezeten. Onze meubelmakers en lassers kunnen jouw ideale salontafel op maat maken. Zo kun je kiezen voor veel verschillende interieurstijlen zoals bijvoorbeeld modern, landelijk of strak. In de showroom en in de werkplaats kunnen we goed het hout en staal laten zien waarmee wij de mooiste meubelen kunnen maken.

Ontwerp jouw ideale salontafel

Bij een salontafel op maat is het natuurlijk belangrijk dat er een idee is van wat voor tafel er gemaakt moet worden. Heb je nog geen idee? Geen nood! In onze showroom kunnen we je van alles laten zien en we denken graag met je mee. Om je een beetje op weg te helpen kun je jezelf deze vragen stellen:

  • In welke vorm wil ik de salontafel gemaakt hebben?
  • Wat zijn de goede afmetingen?
  • Welke houtsoort past het beste bij mijn interieur?
  • Wil ik een stalen onderstel of van hout?

Bij Weij denken we mee over jouw salontafel op maat

Ook al zijn wij dan geen interieurstylisten, we volgen wel de trends op de voet en we zien heel wat verschillende meubelen de revu passeren. Van moderne, strakke kasten tot landelijke robuuste tafels. Omdat wij maatwerk producten aanbieden, komen de trends als eerst bij ons terecht. We kunnen je hier dus goed bij helpen.

Onze collega’s hebben een opleiding gedaan om jou goed te kunnen ondersteunen bij het maken van beslissingen over jouw interieur. Kom je gewoon eens langs om wat dingen te bespreken? Dan zitten zij uiteraard (gratis) voor je klaar. Wil je graag wat dieper in op jouw interieur, dan kan dat ook. We vragen dan wel een vergoeding om jou optimaal te kunnen helpen.

Het meedenken met jouw interieur kan bij ons in de showroom. Zo hebben we alles bij de hand om jou te laten zien, zoals de verschillende houtsoorten en bewerkingen. Ook kun je eens een rondje lopen in de werkplaats zodat je kunt zien hoe jouw toekomstig meubelstuk wordt gemaakt.

Welke maat moet mijn salontafel worden?

Bij het bepalen van de maat van jouw maatwerk salontafel heb je verschillende dimensies; breedte, diepte en hoogte. Deze precieze maten kan ik niet voor je uitkauwen, omdat het erg kan variëren. Het ligt er namelijk aan hoe groot je woonkamer en bank is. Ik kan je wel helpen om de maten samen te bepalen.

De hoogte is makkelijk. De ideale hoogtemaat is namelijk even hoog als de zitting van jouw bank. Over het algemeen is dit ongeveer 40 cm, maar omdat wij de salontafels op maat maken zijn we daar heel flexibel in. Als je de salontafel 45 cm hoog wil hebben dan kan dat uiteraard ook.

Om de breedte en diepte te bepalen moet je eerst kiezen of je meerdere kleine tafeltjes neemt of dat je er maar eentje neer zet. Als je kiest voor kleine tafeltjes, dan kun je vaak het beste kiezen voor tafeltjes die ongeveer 75 tot 80 centimeter groot zijn.

Als richtlijn voor een grote salontafel kun je uitgaan van ongeveer tweederde tot driekwart van de lengte van je bank. Dat zorgt ervoor dat het gemakkelijk blijft om dingen op tafel te zetten of eraf te halen. De diepte moet een beetje op de breedte van de tafel worden aangepast, maar vaak is dit ook niet meer dan 80 cm.

Denk eens aan een salontafel zonder poten

Een magische illusie die ervoor zorgt dat jouw salontafel zweeft. Het lijkt alsof hij zonder enige steun in de lucht zweeft. Maar hoe kan dat dan? Is het magie? Nou, niet echt. Door een slim ontwerp lijkt het of de salontafel zweeft, maar eigenlijk staat hij gewoon op een frame dat je vanaf de buitenkant niet zo makkelijk ziet. Door onder de tafel een frame te maken waar de salontafel in zijn geheel op rust, kun je een tafel maken die lijkt te zweven. Het is dan wel belangrijk dat het frame van de tafel een stuk kleiner is dan de salontafel zelf.

Wat kunnen Weij voor je betekenen?

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we meubelen van hout en staal op maat. Dat wil zeggen dat wij in elke stijl meubels kunnen maken, als er maar een idee voor is. Het idee komt natuurlijk van jou af, maar we willen daar graag bij helpen.

In onze showroom zitten we klaar om jou te helpen aan jouw droominterieur. Wil je zeker weten dat je met de juiste persoon aan tafel komt te zitten? Maar dan een afspraak zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kunt dan eventueel ook al wat informatie kwijt zodat wij van tevoren al een beetje met je mee kunnen denken.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!