Boomstam tafels op maat

Boomstam tafels op maat

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Al jaren lang is dit een super populaire tafel; de boomstam tafel. Deze bladen zien eruit alsof een enorme massieve boom over de lengte is doorgezaagd. Deze boomstamtafels hebben elk een unieke uitstraling. Bij Rustiek Eiken, Vintage Oak en Burnt Oak zijn het enkel de naden die de bladen uniek maken, maar bij de boomstamtafel is ook de rand bij elke tafel uniek! Zo weet je zeker dat jouw tafel de enige ter wereld is die er zo uitziet! De boomstamtafel wordt gemaakt van rustiek eiken of vintage oak. Door de donkere kleur van het vintage oak is de uitstraling van de tafel compleet anders. Benieuwd wat het verschil is tussen de eiken soorten? Kom eens langs in de showroom of vraag via de mail naar extra foto’s.

Hoe wordt een boomstam tafel gemaakt?

Aan beide kanten van het blad is een plank gebruikt die nog voor een deel uit boomschors bestaat. Tussen deze delen zitten gewone eikenhouten delen. Doordat de panelen zo strak zijn verlijmd lijkt het alsof alles afkomstig is uit één boom. Na het lijmen wordt het blad zorgvuldig geschaafd om het blad overal dezelfde dikte te geven en voilà, de boomstamtafel is klaar!

Na het op maat maken kan de tafel behandeld worden. Aan jou weer de opdracht om een keuze te maken, het is ten slotte een maatwerk tafel! Wil je de tafel zijn originele karakter laten behouden? Ga dan voor de blanke lak! Het is natuurlijk ook mogelijk om de tafel een kleurtje te geven. De meest gevraagde bewerkingen zijn:

  • Transparante bescherming; deze bescherming zorgt ervoor dat het tafelblad is beschermd tegen morsen en knoeien. De kleurverandering is minimaal, maar het gebruiksgemak is sterk verbeterd!
  • Borstelen; door de houten bladen te borstelen ná het schuren komt de oorspronkelijke structuur weer naar voren. Het hout voelt iets ruwer, maar natuurlijker aan.
  • Oliën; als je toch niet 100% tevreden bent met de kleur kan deze bijgewerkt worden met verschillende soorten olie.

Een boomstamtafel op maat gemaakt

Wanneer je op zoek bent naar een boomstamtafel dan is Weij Maatwerk & Interieur je graag van dienst. Onze tafels zijn gemaakt van het beste eikenhout, 10 jaar lang gedroogd en kunnen op maat voor je gemaakt worden. Dit begint allemaal bij het uitkiezen van de tafelbladen. Onze meubelmakers maken al zo lang eiken tafels dat zij goed weten welke planken er mooi bij elkaar passen.

De dikte van een boomstam bladen zijn 40 of 55 millimeter dik. Door middel van onze pers kunnen wij de boomstamtafel aan elkaar lijmen en zo ook de breedte bepalen. Ook is het mogelijk om de gewenste lengte en hoogte van het tafelblad te kiezen. Zo maken wij een boomstam eettafel van 76cm hoog, een boomstam salontafel van 40cm hoog of een boomstam bartafel van 105cm hoog! Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn, kom dan eens langs of kijk bij onze projecten.

Behandelen van jouw boomstamtafel

Kies je voor een boomstamtafel dan kies je altijd voor een topkwaliteit eikenblad dat jijzelf hebt kunnen uitkiezen. Deze bladen worden al dan niet aan elkaar gelijmd, op maat gemaakt en ten slotte geschaafd. Naast deze standaard afwerking is er ook de keuze om jouw tafelblad verder af te werken. De meest gekozen opties voor een boomstamtafel zijn:

  • Transparante bescherming: dit is onze meest gekozen optie en wordt ook aanbevolen door onze specialisten. Deze speciale afwerking wordt op het hout aangebracht en zorgt voor een vuil-afstotende laag op je boomstamtafel.
  • Noesten stoppen: doordat de bladen van onze boomstamtafels allemaal uniek zijn is het mogelijk dat er noesten aanwezig zijn in het blad. Dit kun je laten opvullen door middel van zwart stopsel, waardoor de boomstamtafel geen oneffenheden meer heeft.
  • Borstelen voor extra reliëf: ben je op zoek naar een boomstamtafel waar de nerf nog zichtbaar en voelbaar is? Dan is er de keuze om je tafelblad te laten borstelen, waardoor het zijn natuurlijke look behoud.

Op zoek naar een boomstamtafel? Bezoek dan ook eens onze showroom

Wanneer je op zoek bent naar een boomstamtafel voor jouw interieur, dan kan het fijn zijn om het hout te zien, te voelen en uit te kiezen. Omdat wij ook een showroom hebben waar de verschillende soorten hout tentoongesteld staan kan je altijd langskomen voor een bakje koffie. 

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE