5 redenen waarom jij een industriële kapstok nodig hebt

5 redenen waarom jij een industriële kapstok nodig hebt

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Er wordt vaak niet bij stilgestaan, maar een industriële kapstok doet veel meer met een ruimte dan je van tevoren denkt. Vaak wordt de kapstok voor lief genomen en wordt er weinig aandacht aan besteed. Soms zie je enkel een paar haakjes aan de muur hangen, maar een goede kapstok zorgt ervoor dat de (vaak lege) hal mooi wordt aangekleed. En zeg nou zelf, “hang je jas maar op aan die mooie industriële kapstok” klinkt beter dan “hang je jas maar op aan de haakjes,” toch?    

De hal is vaak het eerste wat jouw visite ziet wanneer ze binnenkomen. Een mooie kapstok waar iedereen zijn of haar jas op kan hangen is dan ook een super eerste indruk van jouw huis. Daarnaast is een kapstok ook nog eens heel functioneel. Hier zijn 5 redenen waarom je een kapstok moet hebben.

  • Een kapstok is een handig meubelstuk dat je kunt gebruiken om alle jassen, tassen en paraplu’s aan op te hangen. Het is een makkelijke manier om het huis netjes te houden.
  • Een kapstok helpt om rommel op te ruimen. Als je alle jassen aan de kapstok ophangt ziet het er netjes en opgeruimd uit. 
  • Een kapstok zorgt ervoor dat jouw natte jas na een bui goed kan drogen. Zo neem je niet al het vocht mee naar binnen.
  • Een kapstok is decoratief. Een mooie kapstok kan een goede aanvulling zijn op jouw huis. Je kunt zo de uitstraling van jouw huis doortrekken naar de hal. 
  • Een kapstok kan praktisch zijn voor het hele gezin; als je een groot gezin hebt, kan het handig zijn om voldoende ruimte op de kapstok te hebben zodat iedereen zijn of haar jassen en tassen op kan hangen. Ook een hoedenplank is een vaak vergeten extra pluspunt.

Hoe hang je een kapstok op?

Bij de meeste kapstokken is het simpel. Er zijn al gaten geboord in de kapstok zelf, dus je hoeft deze gaten alleen maar over te nemen op de muur. Vaak is het makkelijkste om de kapstok al even tegen de muur te houden om zo de gaten te kunnen aftekenen.

De gaten in de muur boor je met een boor die de juiste grootte heeft voor jouw pluggen. Hierna stop je de plug in de muur en schroef je de kapstok aan de muur.

Bij Weij Maatwerk & Interieur zorgen we dat er gaten zijn geboord waar je schroeven doorheen kunt steken. Met deze schroeven en pluggen kun je de kapstok de wand maken.

Het is wel belangrijk dat de kapstok gelijk op de juiste hoogte hangt. Dit is ook een van de redenen dat je de gaten aftekent door de kapstok tegen de muur te houden.    

Welke breedte heb ik nodig?

Hoe breed je kapstok moet zijn, hangt af van hoeveel ruimte je hebt en hoeveel spullen je wilt opbergen. Als je een kleine hal hebt, moet je het doen met een kleine kapstok. Als je echter meer ruimte hebt en van plan bent om je kapstok te gebruiken om meer dan alleen jassen op te hangen, kan een bredere kapstok met hoedenplank handig zijn.  

Het is aan te raden om ongeveer 15 centimeter tussen de haken van een kapstok te laten zodat je genoeg ruimte hebt om je jassen en andere spullen op te hangen zonder dat ze elkaar raakten. Als je een kapstok hebt met kleinere haken, kan het nodig zijn om iets minder ruimte tussen de haken te laten om ervoor te zorgen dat er genoeg haken zijn om je spullen op te hangen. Als je bijvoorbeeld grotere jassen of tassen hebt, kan het handig zijn om meer ruimte tussen de haken te laten zodat je deze gemakkelijker kunt opbergen.    

Kapstok aan de muur of een staande kapstok?

Er zijn verschillende soorten kapstokken, maar ze horen allemaal onder deze categorieën: aan de muur bevestigde kapstokken en staande kapstokken. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen tussen deze twee opties:  

  • Ruimte: Als je weinig ruimte hebt, kan een aan de muur bevestigde kapstok een goede optie zijn omdat deze geen vloerruimte in beslag neemt. Een staande kapstok kan handig zijn als je meer ruimte hebt of als je de kapstok wilt gebruiken om meer dan alleen jassen op te hangen.
  • Gewicht: Als je een zware kapstok hebt, kan het makkelijker zijn om deze op te hangen aan de muur dan om een staande kapstok op een stabiele en vlakke ondergrond te zetten.
  • Stijl: Aan de muur bevestigde kapstokken kunnen een modern en strak uiterlijk hebben, terwijl staande kapstokken meer traditioneel of landelijk kunnen ogen. Kies de stijl die het beste bij jouw huis en persoonlijke voorkeuren past.
  • Flexibiliteit: Aan de muur bevestigde kapstokken zijn minder flexibel dan staande kapstokken omdat ze op een vast punt aan de muur bevestigd zijn. Staande kapstokken kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar een andere locatie als je dat wilt.

Industriële kapstok – Hout & Staal

Dat de combinatie van hout en staal goed werkt is natuurlijk al lang duidelijk. Bij de meeste tafels die wij maken zit dan ook een stalen onderstel. Waarom zou je het hout en staal dan niet combineren om een kapstok te maken? Dat vroegen wij ons ook af en we hadden een goed idee om dit te laten werken. 

We hebben al verschillende kapstokken gemaakt met dit idee. Allemaal zijn ze net wat anders in maat of afwerking. Sommigen willen het staal juist wit hebben of zien graag een andere lak op het hout. Het is bij ons allemaal mogelijk. Wil je hem liever 30 centimeter langer? Ook dat kan. Ander hout bovenop? Geen probleem! Alles is mogelijk en je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten.      

Houd je niet vast aan wat anderen doen!

Wat jij wilt, komt niet altijd overeen met wat anderen in het verleden hebben gemaakt of laten maken. Het hele idee van maatwerk is dat jouw wensen uitkomen, dus houd je vooral niet vast aan wat anderen thuis hebben staan of hangen. Het is natuurlijk handig om ideeën op te doen van plaatjes en dat juich ik ook alleen maar toe. Als je een foto tegenkomt en denkt: “deze moet ik hebben” dan is dat ook goed! Als je er maar voor zorgt dat de kapstok uiteindelijk gemaakt wordt volgens jouw eisen en wensen.      

Wat kan Weij voor jouw (industriële) kapstok betekenen?

Weij kunnen jou op verschillende manieren helpen. Wil je graag een DIY project, dan kun je bij ons terecht voor het ruwe materiaal. Denk je het zelf niet aan te kunnen, dan kunnen onze professionals alles op maat maken! Hierbij houden we je stap voor stap op de hoogte. Je zal dus niets missen van het proces!

Hoe dan ook, of je nou ruwe materialen nodig hebt of liever een compleet meubel koopt, kun je het beste contact met ons opnemen. Wij kunnen je zeggen wat we voor jou kunnen betekenen en denken graag met je mee! Het is natuurlijk ook mogelijk om gezellig een kopje koffie te komen drinken in onze showroom!

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE