De industriële kapstok; belangrijker dan je denkt - Weijbv.nl

14 januari 2020

De industriële kapstok; belangrijker dan je denkt

In het interieur wordt er vaak niet bij stilgestaan, maar een industriële kapstok doet meer met een ruimte dan je denkt. Vaak wordt hij voor lief genomen en wordt er weinig aandacht aan besteed, maar een kapstok zorgt ervoor dat de (vaak lege) hal mooi wordt aangekleed. Het laat ook de ruimte gelijk opgeruimd overkomen. En zeg nou zelf, “hang je jas maar op aan die mooie industriële kapstok” klinkt beter dan “hang je jas maar op aan die houten kapstok” toch?

 

 

 

 

De hal is vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze binnenkomen. Een mooie kapstok waar iedereen zijn of haar jas op kan hangen is daarom altijd een goede eerste indruk, kijk hieronder maar eens naar de industriële hangende kapstok.

 

 

 

jassen opgehangen

 

 

 

 

Industriële kapstok – Hout & Staal

Dat de combinatie van hout en staal werkt is allang duidelijk. Bij het grootste deel van onze tafels hoort dan ook een stalen onderstel. Waarom zou je het hout en staal dan niet combineren voor een kapstok? Dat vroegen wij ons ook af en we hadden er geen goed antwoord op. Uiteindelijk zijn we dus gewoon begonnen met het fabriceren van een industriële kapstok en voilà, zie hieronder het resultaat.

 

 

 

 

industriële kapstok klein 2 Hangend met hoedenplank

 

 

 

 

Het stalen frame kan makkelijk opgehangen worden met schroeven, waardoor je een zwevende kapstok krijgt. Deze zwevende industriële kapstok is helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wil je graag een kapstok van 4 meter lang, dan kan dat. Wil je hem liever 30 centimeter lang? Ook dat kan. Ander hout bovenop? Geen probleem!

 

 

Dit voorbeeld van een industriële kapstok is slechts één van de vele mogelijkheden. Een staande kapstok, eentje die breder is, een kapstok met een wit frame of juist eentje met een roze frame. Alles is mogelijk en je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten.

 

 

 

Helemaal van staal

Al decennialang worden er houten kapstokken gemaakt en gebruikt. De combinatie van een houten kapstok met stalen accenten is hiervoor ook uitgelegd, maar dan blijft er nog een optie over. De kapstok die helemaal van staal is gemaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de hangende kapstok hierboven aan te passen en het eikenhouten blad weg te halen. Dan heb je zonder moeite een ontwerp van een stalen kapstok, maar wat ik zelf een mooie optie vind is staande stalen kapstok zoals je hem hieronder ziet.

 

 

 

 

Volledig stalen kapstok 2 Volledig stalen kapstok 1

 

 

 

 

Geen moeite doen om de kapstok af te tekenen op de muur, niet boren om hem op te kunnen hangen en geen gaten in de muur. Net als de zwevende kapstok kan deze kapstok helemaal op maat worden gemaakt door onze professionals in de werkplaats. Hierdoor is het ook geen probleem als je de kapstok net iets anders wilt hebben dan op de foto’s!

 

 

 

Houd je niet vast aan wat anderen doen!

Wat jij wilt komt niet altijd overeen met wat anderen in het verleden hebben gemaakt of laten maken. Het hele idee van maatwerk is dat jouw wensen uitkomen, dus houd je vooral niet vast aan wat anderen thuis hebben staan of hangen. Het is natuurlijk handig om ideeën op te doen van plaatjes en dat juich ik ook alleen maar toe. Als je een foto tegenkomt en denkt: “deze moet ik hebben” dan is dat ook goed! Als je er maar voor zorgt dat de kapstok uiteindelijk gemaakt wordt volgens jouw eisen en wensen.

 

 

 

Wat kan Weij voor jou(w industriële kapstok) betekenen?

Wij van Weij kunnen jou op verschillende manieren helpen. Wil je graag een DIY project, dan kun je bij ons terecht voor het ruwe materiaal. Denk je het zelf niet aan te kunnen, dan kunnen onze professionals alles op maat maken! Hierbij houden we je stap voor stap op de hoogte. Je zal dus niets missen van het proces!

Hoe dan ook, of je nou ruwe materialen nodig hebt of liever een compleet meubel koopt, kun je het beste contact met ons opnemen. Wij kunnen je zeggen wat we voor jou kunnen betekenen en denken graag met je mee! Het is natuurlijk ook mogelijk om gezellig een kopje koffie te komen drinken in onze showroom!

 

 

Koop jouw kapstok!


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend