De industriële kapstok; belangrijker dan je denkt - Weijbv.nl
14 januari 2020

De industriële kapstok; belangrijker dan je denkt

In het interieur wordt er vaak niet bij stilgestaan, maar een industriële kapstok doet meer met een ruimte dan je denkt. Vaak wordt hij voor lief genomen en wordt er weinig aandacht aan besteed, maar een kapstok zorgt ervoor dat de (vaak lege) hal mooi wordt aangekleed. Het laat ook de ruimte gelijk opgeruimd overkomen. En zeg nou zelf, “hang je jas maar op aan die mooie industriële kapstok” klinkt beter dan “hang je jas maar op aan die houten kapstok” toch?    

 

 

De hal is vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze binnenkomen. Een mooie kapstok waar iedereen zijn of haar jas op kan hangen is daarom altijd een goede eerste indruk. Een kapstok is een handig meubelstuk dat je kunt gebruiken om je jassen, tassen, paraplu’s en andere accessoires op te hangen als je thuiskomt. Het is een gemakkelijke manier om je spullen netjes op te ruimen en te voorkomen dat je huis rommelig wordt. Bovendien kan een kapstok ook als decoratie dienen en kan het een mooi accent toevoegen aan de inkomhal of garderobe van je huis. Hier vind je 5 redenen waarom je een kapstok moet hebben.  

 • Een kapstok helpt om rommel op te ruimen: Als je jassen, tassen en andere spullen op een kapstok hangt, zorgt dit ervoor dat je huis netter en opgeruimder blijft.
 • Een kapstok is handig: Als je bijvoorbeeld thuiskomt met natte jassen of tassen na een regenbui, kan het handig zijn om ze op een kapstok te hangen zodat ze kunnen drogen en je huis niet vochtig wordt.
 • Een kapstok is decoratief: Een mooie kapstok kan een leuke toevoeging zijn aan de inrichting van je huis en kan helpen om de inkomhal of garderobe een chic uiterlijk te geven.
 • Een kapstok kan ruimte besparen: Als je weinig ruimte hebt om spullen op te bergen, kan een kapstok een handige oplossing zijn om je spullen op te hangen in plaats van ze op te bergen in een kast of op een tafel.
 • Een kapstok kan praktisch zijn voor het hele gezin: Als je een groot gezin hebt, kan het handig zijn om voldoende ruimte op de kapstok te hebben zodat iedereen zijn of haar jassen en tassen op kan hangen.

 

 

        jassen opgehangen  

 

 

Hoe hang je een kapstok op?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een kapstok ophangt. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de muur stevig genoeg is om de kapstok op te hangen. Als je een zware kapstok hebt, kan het nodig zijn om een stevige haak of plank aan de muur te bevestigen om de kapstok aan op te hangen.  

 

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat de kapstok op de juiste hoogte wordt opgehangen. Het is het beste om de kapstok op een hoogte te hangen die gemakkelijk te bereiken is voor zowel volwassenen als kinderen.

 

Bij Weij Maatwerk & Interieur zorgen we dat er gaten zijn geboord waar je schroeven doorheen kunt steken. Met deze schroeven en pluggen kun je de kapstok de wand maken.    

 

 

Hoe breed moet mijn industriële kapstok zijn?

Hoe breed je kapstok moet zijn, hangt af van hoeveel ruimte je hebt en hoeveel spullen je wilt opbergen. Als je een kleine inkomhal hebt, kan een smalle kapstok voldoende zijn. Als je echter meer ruimte hebt en van plan bent om je kapstok te gebruiken om meer dan alleen jassen op te hangen, kan een bredere kapstok handig zijn.  

 

Het is aan te raden om ongeveer 15 centimeter tussen de haken van een kapstok te laten zodat je genoeg ruimte hebt om je jassen en andere spullen op te hangen zonder dat ze elkaar raakten. Als je een kapstok hebt met kleinere haken, kan het nodig zijn om iets minder ruimte tussen de haken te laten om ervoor te zorgen dat er genoeg haken zijn om je spullen op te hangen. Als je bijvoorbeeld grotere jassen of tassen hebt, kan het handig zijn om meer ruimte tussen de haken te laten zodat je deze gemakkelijker kunt opbergen.    

 

 

Kapstok aan de muur of een staande kapstok?

Er zijn twee soorten kapstokken: aan de muur bevestigde kapstokken en staande kapstokken. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen tussen deze twee opties:  

 • Ruimte: Als je weinig ruimte hebt, kan een aan de muur bevestigde kapstok een goede optie zijn omdat deze geen vloerruimte in beslag neemt. Een staande kapstok kan handig zijn als je meer ruimte hebt of als je de kapstok wilt gebruiken om meer dan alleen jassen op te hangen.
 • Gewicht: Als je een zware kapstok hebt, kan het makkelijker zijn om deze op te hangen aan de muur dan om een staande kapstok op een stabiele en vlakke ondergrond te zetten.
 • Stijl: Aan de muur bevestigde kapstokken kunnen een modern en strak uiterlijk hebben, terwijl staande kapstokken meer traditioneel of landelijk kunnen ogen. Kies de stijl die het beste bij jouw huis en persoonlijke voorkeuren past.
 • Flexibiliteit: Aan de muur bevestigde kapstokken zijn minder flexibel dan staande kapstokken omdat ze op een vast punt aan de muur bevestigd zijn. Staande kapstokken kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar een andere locatie als je dat wilt.

 

 

 

Industriële kapstok – Hout & Staal

Dat de combinatie van hout en staal werkt is allang duidelijk. Bij het grootste deel van onze tafels hoort dan ook een stalen onderstel. Waarom zou je het hout en staal dan niet combineren voor een kapstok? Dat vroegen wij ons ook af en we hadden er geen goed antwoord op. Uiteindelijk zijn we dus gewoon begonnen met het fabriceren van een industriële kapstok en voilà, zie hieronder het resultaat.

 

 

industriële kapstok klein 2 Hangend met hoedenplank        

 

Het stalen frame kan makkelijk opgehangen worden met schroeven, waardoor je een zwevende kapstok krijgt. Deze zwevende industriële kapstok is helemaal aan te passen aan jouw wensen. Wil je graag een kapstok van 4 meter lang, dan kan dat. Wil je hem liever 30 centimeter lang? Ook dat kan. Ander hout bovenop? Geen probleem!     Dit voorbeeld van een industriële kapstok is slechts één van de vele mogelijkheden. Een staande kapstok, eentje die breder is, een kapstok met een wit frame of juist eentje met een roze frame. Alles is mogelijk en je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten.      

 

 

Helemaal van staal

Al decennialang worden er houten kapstokken gemaakt en gebruikt. De combinatie van een houten kapstok met stalen accenten is hiervoor ook uitgelegd, maar dan blijft er nog een optie over. De kapstok die helemaal van staal is gemaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de hangende kapstok hierboven aan te passen en het eikenhouten blad weg te halen. Dan heb je zonder moeite een ontwerp van een stalen kapstok, maar wat ik zelf een mooie optie vind is staande stalen kapstok zoals je hem hieronder ziet.

 

 

Volledig stalen kapstok 2 Volledig stalen kapstok 1        

 

Geen moeite doen om de kapstok af te tekenen op de muur, niet boren om hem op te kunnen hangen en geen gaten in de muur. Net als de zwevende kapstok kan deze kapstok helemaal op maat worden gemaakt door onze professionals in de werkplaats. Hierdoor is het ook geen probleem als je de kapstok net iets anders wilt hebben dan op de foto’s!    

 

 

Houd je niet vast aan wat anderen doen!

Wat jij wilt komt niet altijd overeen met wat anderen in het verleden hebben gemaakt of laten maken. Het hele idee van maatwerk is dat jouw wensen uitkomen, dus houd je vooral niet vast aan wat anderen thuis hebben staan of hangen. Het is natuurlijk handig om ideeën op te doen van plaatjes en dat juich ik ook alleen maar toe. Als je een foto tegenkomt en denkt: “deze moet ik hebben” dan is dat ook goed! Als je er maar voor zorgt dat de kapstok uiteindelijk gemaakt wordt volgens jouw eisen en wensen.      

 

 

Wat kan Weij voor jou(w industriële kapstok) betekenen?

Wij van Weij kunnen jou op verschillende manieren helpen. Wil je graag een DIY project, dan kun je bij ons terecht voor het ruwe materiaal. Denk je het zelf niet aan te kunnen, dan kunnen onze professionals alles op maat maken! Hierbij houden we je stap voor stap op de hoogte. Je zal dus niets missen van het proces!

 

Hoe dan ook, of je nou ruwe materialen nodig hebt of liever een compleet meubel koopt, kun je het beste contact met ons opnemen. Wij kunnen je zeggen wat we voor jou kunnen betekenen en denken graag met je mee! Het is natuurlijk ook mogelijk om gezellig een kopje koffie te komen drinken in onze showroom!

 

Koop jouw kapstok!

 


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten