Massief houten tafelblad - Weijbv.nl

30 oktober 2019

Massief houten tafelblad

Iedereen heeft er een nodig. Er wordt aan gegeten, er wordt aan gewerkt, er worden spelletjes op gespeeld en ga zo maar door. De tafel, een veelzijdig meubelstuk en vaak een pronkstuk in het huis. Doordat het een belangrijk onderdeel van het interieur is, kiezen steeds meer mensen voor massief houten tafelbladen. Doordat er met echt hout wordt gewerkt hebben massief houten tafels een natuurlijke uitstraling. Alle houten tafels hebben een natuurlijke uitstraling, maar er kan nog verder met de uitstraling van houten tafels worden gespeeld. Je kunt kiezen voor een robuuste look door Wagondelen te gebruiken, maar er kan ook voor een rustige look worden gegaan door te kiezen voor bijvoorbeeld een strakke eiken tafel. Hoe dan ook, een massief houten tafelblad is een goede keus!

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

 

Moet ik kiezen voor een massieve tafel?

Een massief houten tafelblad heeft vele voordelen. Tafelbladen van massief hout zijn ten eerste erg duurzaam, maar ook makkelijk te onderhouden. Het oppervlakte van het blad heeft het vaak zwaar te verduren, maar doordat de bladen volledig van hetzelfde materiaal zijn gemaakt kan alles gemakkelijk van het blad afgeschuurd worden. Zoals te zien is bij kloostertafels kunnen massief houten tafelbladen het honderden jaren volhouden en van generatie op generatie worden doorgegeven.

Een belangrijke reden waarom mensen voor een massieve tafel gaan is niet alleen dat de uitstraling natuurlijk oogt, maar ook doordat het er natuurlijk uitziet. De uiteindes van de nerven zijn bijna niet na te maken. Deze zien er het mooiste uit bij een massief houten tafel.

 

 

Massief hout vs. plaatmateriaal

Een trend die pas sinds 1965 te zien is, zijn meubels gemaakt van plaatmaterialen zoals MDF en spaanplaat. Doordat de prijs van deze plaatmaterialen een stuk lager ligt dan van massief hout, lijkt dit op het eerste oog de ideale mix tussen functionaliteit en prijs. Is dit ook zo?

Plaatmateriaal kan bestaan uit meerdere lagen hout, zoals multiplex, of samengeperst hout, zoals MDF. De platen zijn zo gemaakt dat het aan de buitenkant op afgewerkt hout lijkt, maar van binnen is het gevuld met minder duurzame houtsoorten en/of lucht. Dit zorgt ervoor dat de plaatmaterialen lichter en goedkoper zijn dan massief hout, maar minder duurzaam zijn. Het hout is vaak maar één keer te gebruiken, omdat de binnenkant van de plaat niet sterk is. Twee keer een schroef op dezelfde plek gebruiken kan hierdoor niet. Wanneer zo’n plaat valt kunnen er makkelijk deuken in komen of zelfs doormidden breken. Bij plaatmateriaal is dit vaak niet te herstellen.

Massief hout is een stuk duurzamer. Het hout is vaker te gebruiken en makkelijk te lijmen. Als het een keer valt en er zit een deuk in kan dit worden opgelost met wat stoom. Wanneer er een kras in het hout zit kun je het er makkelijk uitkrijgen door te schuren. Een massief houten tafelblad zal het dus (heel veel) jaren langer volhouden en is veel beter te onderhouden dan meubelen van plaatmateriaal.

 

 

Massieve tafelbladen bij Weij

Alle tafelbladen die wij maken zijn van massief hout. Duurzaamheid staat dan ook op nummer 1. Met alleen de keuze voor massief hout ben je er nog niet! Als je een massief tafelblad bestelt ben je al vele houtsoorten en afwerkingen en keuzes verder. Wij van Weij proberen het jou iets makkelijker te maken door middel van de tafel tool. In deze tool kun je simpelweg invullen wat je wil en de tool doet de rest! Wil je snel wat resultaten zien? In de webshop staan een aantal standaard tafels waar je rond kunt neuzen!

 

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen of wil je graag de houtsoorten komen bekijken en voelen? Kom dan eens langs bij onze showroom in Rucphen. We laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is en geven je direct een indicatie van de kosten. Kun je niet wachten om langs te komen? Kijk dan alvast rond in de webshop of neem contact met ons op!

 

 

Bekijk onze tafels! Stel jouw tafel samen!


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend