20.000 en 1 mogelijkheden voor stalen deuren

20.000 en 1 mogelijkheden voor stalen deuren

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Stalen deuren? Bij Weij Maatwerk & Interieur kan dat!

Tegenwoordig zijn we veel bezig met duurzame houtsoorten én stalen meubelen! We hebben eigen meubelmakers, maar ook eigen lassers die hun vak goed verstaan. Zij kunnen onderstellen maken voor tafels, maar ook allerlei soorten deuren!

Wij zeggen graag dat de mogelijkheden eindeloos zijn en in principe zitten we er dan niet ver naast. Alleen al aan de hand van deze pagina kun je de deuren op 19.800 manieren samenstellen. En dan heb ik de verschillende afmetingen nog niet eens meegerekend. Tel daarbij op dat het allemaal maatwerk is en we dus alle deuren kunnen maken zoals jij het wilt en je hebt de eindeloze mogelijkheden! Op onze Pinterest pagina hebben we verschillende stalen deuren uitgestald die wij hebben gemaakt. Neem eens een kijkje!

Type stalen deuren

Om te beginnen heb je de keuze uit 3 type deuren; de taatsdeur, de schuifdeur en de scharnierdeur. Allemaal hebben ze hun eigen positieve en negatieve punten. Zit jouw ideale deur er niet bij? Neem dan contact met ons op. In de afgelopen jaren hebben we meer deuren gemaakt dan alleen deze drie, dus misschien kunnen wij jou ook wel helpen.

Taatsdeur

Een van de luxere deuren is de taatsdeur. Het unieke van deze deur is dat hij naar beide kanten opengeduwd kan worden en dat er geen kozijn nodig is. De deuren worden vastgemaakt op de vloer en in het plafond en dat was het! Het is geen type deur om eens lekker dicht te slaan, want het taatsdeursysteem zorgt ervoor dat hij altijd rustig dichtvalt.

Schuifdeur

De schuifdeur is de deur die al een aantal jaar terug in opkomst is. Hij raakt steeds weer meer in trek en dat vinden we niet gek. Deze soort deuren loopt soepel over een rails en gaat dus met gemak op en dicht. Het mooie aan deze deur is dat hij niet opendraait, maar langs de muur schuift. Zo is er weinig ruimte nodig voor de deur. Ons schuifdeur systeem maken we vooral hangend, maar we kunnen hem ook zo maken dat hij over de grond schuift. Op deze manier kun je ook gebruik maken van een schuifdeur als de muur bijvoorbeeld niet sterk genoeg is!

Scharnierdeur

De scharnierdeur is nog steeds de deur die je het meeste tegenkomt in de Nederlandse huishoudens. Hij wordt dan ook al decennialang gebruikt! Deze type deuren zijn de enige die echt een klink nodig heeft om de deur open en dicht te doen, al is een echte klink tegenwoordig ook niet meer nodig. Het is ook mogelijk om scharnierdeuren open en dicht te doen met een duw-trek-systeem. Dit syteem maakt gebruik van een balletje dat de deur op zijn plek houdt. Het duw-trek-systeem en het klinksysteem moet wel ingebouwd worden in de deur én het kozijn.

Vak indelingen

De indeling van de deuren heeft ook aandacht nodig! Je kunt ervoor kiezen om één groot raam in de deur te laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om 20 kleinere vakjes te laten maken. Je kunt zelfs een eigen ontwerp doorsturen, grote kans dat we die ook kunnen maken! Om je een idee te geven hebben we hieronder een aantal voorbeelden van vakverdelingen gezet.

Type glas

Je hebt ook nog keuze uit verschillende soorten glas. Van doorzichtig glas tot glas waar bijna geen licht doorheen komt, we kunnen het allemaal voor je regelen. Het glas voor de stalen deuren maken wij niet zelf, maar bestellen we in de juiste maat. Zo zijn we er zeker van dat de deur helemaal perfect kan worden gemaakt. Hieronder is goed te zien wat het glas met het licht van een computerscherm doet. Door 4mm blank glas kun je bijvoorbeeld nog scherp zien, maar satijn glas laat alleen wat licht door.

Type handvatten

Handvatten zijn er in alle soorten en maten. Deze kunnen, net zoals de deur zelf, helemaal op maat en in jouw stijl worden gemaakt. Zelfs bij een scharnierdeur ben je niet beperkt in je keuze. Door gebruik te maken van speciaal deurbeslag kan je een scharnierdeur ook met een vast handvat open en dicht doen. Een gewone klink kan nog steeds, maar is hierdoor niet meer noodzakelijk. Wel is het bij een scharnierdeur noodzakelijk een systeem in het staal te bouwen zodat hij kan worden vastgezet.

De taatsdeur is de enige deur die helemaal geen handvatten nodig heeft. Deze kan naar beide kanten open, waardoor je alleen maar hoeft te duwen. Uiteraard kan hier wel een handvat opgezet worden zodat je volledige controle hebt.

Deurbeslag scharnierdeur

Hoewel een deur kan bestaan uit een dunne stalen kokers rondom het glas heeft een scharnierdeur een ingebouwd systeem nodig. Dit zorgt ervoor dat het staal op die plek breder moet worden gemaakt. Ook met het speciale duw- trek-systeem moet er een breder stuk zijn.

Enkele voorbeelden

Zoals al eerder aangegeven zijn er vele soorten handvatten. Van klinken tot een simpele koker, bijna alles is mogelijk. Sinds een paar maanden houden we bij wat voor soort handvatten we hebben gemaakt. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker om te zien wat er allemaal mogelijk is en inspiratie op te doen voor jouw eigen handvat. Allerlei verschillende handvatten vind je hier.

Afmetingen van de stalen deuren

In de afmetingen ben je helemaal vrij. Het maakt ons niet uit hoe groot of hoe klein de deur moet worden. Wel moet je rekening houden met het gewicht van het staal. Hieronder is een voorbeeld van een brede taatsdeur met een zwaar raam. Hieraan kun je zien dat een idee niet snel te gek is! Er zitten natuurlijk wel grenzen aan. Kom eens bij ons langs om te praten over jouw ideeën. Dan kunnen we samen kijken in hoeverre jouw ideeën te realiseren zijn en hoe we de stalen deuren vervolgens helemaal jouw stijl maken!

Afwerking

Onze deuren behandelen we met een blanke lak, Hierdoor blijft de industriële uitstraling van het staal zichtbaar. Maar je kunt er ook voor kiezen om het staal te laten poedercoaten. Als je hiervoor kiest krijg je ook de optie om het staal een smooth afwerking te geven, waardoor de deur helemaal strak is.

Standaard afwerking

Standaard worden onze stalen deuren afgewerkt met blanke lak. Hierdoor blijven de lasnaden en oneffenheden zichtbaar en blijf je het ruwe staal zien. Het ruwe staal is zwart met oneffenheden die er lichter uitzien.

Poedercoaten

Je kunt ervoor kiezen om de industriële deuren te laten poedercoaten. Doordat dit een specifiek werkje is laten we het doen door de professionals van Eurobis. Je hebt keuze uit alle RAL kleuren met verschillende afwerkingen; mat, zijdeglans of hoogglans. Laat wel even weten wat jij graag wilt!

Vooral wanneer het staal in contact komt met water of veel vocht raden wij aan het staal te laten poedercoaten. Naast dat het een strakkere look geeft is het ook een beschermlaag die ervoor zorgt dat water niet zomaar bij het staal komt.

Smooth afwerking

De smooth afwerking is een extraatje wanneer je jouw stalen deuren wilt laten poedercoaten. De lasnaden zijn normaal zichtbaar en steken een klein beetje uit. In principe is dit heel normaal, maar we begrijpen dat je dat misschien helemaal niet wilt.

Daarom hebben wij de optie “smooth afwerking”. Door hiervoor te kiezen worden de lasnaden gladgeslepen waardoor je rondom de naad naakt staal te zien krijgt. Doordat de stalen deuren hierna nog wordt gepoedercoat maakt dat niet uit, want er komt nog een kleurtje overheen.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE