|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
5 voordelen van een ovale tafel

5 voordelen van een ovale tafel

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Tafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Na jarenlang ronde en rechthoekige tafels in het interieur te zien is het de laatste tijd de ovale tafel die erg populair is. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van een ovale tafel? Of ben je op zoek naar de juiste afmetingen? Hier kun je het vinden.

Voordelen van een ovale tafel

Hoe mooi rechthoekige tafels ook kunnen zijn, grote kans dat ze niet écht opvallen. Dit komt doordat er erg vaak voor een rechthoekige tafel wordt gekozen. Wil je een iets uniekere en opvallendere weg inslaan? Ga dan voor ovale tafel! De ovale vorm heeft veel voordelen, en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

1. Een ovale tafel is extra gezellig

Ovaal gevormde tafels zorgen voor een natuurlijke flow tijdens een gesprek, omdat iedereen elkaar kan zien zonder dat er iemand wordt uitgesloten of afgeschermd. De ovale tafel loopt aan beide kanten taps toe, waardoor je tijdens gesprekken minder last hebt van mensen die naast je zit. Je hoeft dus niet elke keer voorover te buigen om degene aan de andere kant van de tafel in de ogen te kunnen kijken.

2. Een ovale tafel is veilig

Omdat ovale tafels geen scherpe hoeken hebben, zijn ze veiliger voor kinderen en huisdieren. Als je je zorgen maakt over kinderen of huisdieren die zich stoten aan scherpe hoeken is een ovale tafel een goede keuze. De randen van de tafel kun je ook nog eens af laten afronden waardoor de tafel nog minder scherp wordt.

3. Een ovale tafel heeft een unieke look

Ovale tafels hebben een unieke look die anders is dan de meer traditionele rechthoekige tafels. Dit kan je huis een moderne touch geven. Als je op zoek bent naar een meubelstuk dat opvalt en een statement maakt, dan is een ovale tafel misschien precies wat je zoekt.

4. Maximaal aantal zitplekken

Bij ovale tafels kun je vaak meer gasten kwijt, omdat er geen scherpe hoeken zijn die de ruimte beperken. Dit maakt het ideaal voor bijvoorbeeld etentjes. Dit betekent dat je meer mensen aan tafel kunt zetten, zonder dat het te druk wordt of dat er ongemak ontstaat. Doordat je er met meer mensen aan kan zitten wordt de tafel ook intiemer. Je zit namelijk niet meer standaard een meter bij elkaar vandaan, maar op de punt zit je soms maar 50 centimeter bij elkaar verwijderd.

5. Mooi in allerlei interieur stijlen

Ovale tafels zijn vaak gemakkelijker te combineren met verschillende interieurstijlen dan rechthoekige tafels. Dit komt omdat ze vaak een meer organische vorm hebben die niet zo’n strakke look heeft als rechthoekige tafels.

Een ovale tafel op maat

Bij Weij Maatwerk & Interieur kun je van bijna elke houtsoort een ovale tafel laten maken, van het strakke eikenhout tot en met het robuuste barnwood. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen zoals je kunt zien op onze houtsoorten pagina. De keuze ligt dus volledig bij jou.

Ook het onderstel van de ovale tafel kan helemaal op maat. Kies je voor mooie houten tafelpoten? Of ga je liever voor een industrieel stalen onderstel? Je kunt bij ons zelf het model, de afmeting en de dikte van het staal bepalen. Ook de afwerking van het onderstel kan helemaal naar wens.

Hoe groot moet mijn tafel zijn?

Het blijft lastig om een afmeting van een tafel te bepalen. De grootte van een ovale tafel is afhankelijk van een paar factoren:

  • Het aantal stoelen. De benodigde zitruimte per persoon is ongeveer 60 tot 70cm. Wil je met drie personen naast elkaar zitten, dan heb je een tafel van 200-220cm nodig. 
  • Het onderstel. Staan de tafelpoten op de hoek? Dan zal de tafel iets langer moeten zijn.
  • De loopruimte. Zorg ervoor dat de lengte en breedte van je tafel met elkaar in verhouding zijn, maar houdt ook rekening met de loopruimte om de tafel heen.

Het overzicht hieronder maakt duidelijk hoeveel personen er plaats kunnen nemen per tafelblad. Bij alle berekeningen is uitgegaan van voldoende ruimte rondom voor ieder persoon.

De meubelmakers van Weij Maatwerk & Interieur maken allerlei soorten tafels op maat. Een ovale tafel is slechts een voorbeeld. Zoek je bijvoorbeeld een tafel in een afgeronde vorm? In een bootvorm? Of een kiezelvorm? Ook dan kunnen we je helpen. Neem vandaag nog contact met ons op of bezoek onze showroom in Rucphen en ontdek alle mogelijkheden.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!