Ovale tafel op maat - Weijbv.nl

13 juli 2021

Ovale tafel op maat

Tafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Na jarenlang ronde en rechthoekige tafels in het interieur te zien, maakt de ovale tafel nu zijn opmars. In deze blog leggen we je uit wat de voordelen zijn van een ovale tafel en laten we zien wat de ideale ovale tafel op maat is voor jou.

 

 

Voordelen van een ovale tafel

Hoe mooi rechthoekige tafels ook kunnen zijn, grote kans dat ze niet écht opvallen. Er wordt namelijk erg vaak voor deze vorm gekozen. Wil je een iets uniekere en opvallendere weg inslaan? Ga dan voor ovale tafel! Ovaal heeft veel voordelen, en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

 

 

1. Een ovale tafel is een echte eye-catcher

We hebben het al genoemd, maar een ovale vorm is (nog) uniek in zijn soort waardoor je met een ovale tafel een echte Eye-catcher in huis hebt staan. Ronde en ovale vormen vallen op, dit komt omdat de meeste kamers en meubels bestaan uit strakke en rechte lijnen. Rondere vormen springen er dan al snel uit.

 

 

2. Een ovale tafel is extra gezellig

Een ovale tafel is super gezellig! Door de ovale vorm kun je iedereen aan tafel goed aankijken waardoor je meer contact hebt met de mensen aan tafel. Zo kan je dus makkelijk een gesprek aangaan met het hele gezelschap.

 

 

 

 

3. Een ovale tafel is perfect voor kleine ruimtes

Naast dat een ovale eettafel simpelweg een kleiner oppervlakte inneemt dan een rechthoekige, oogt het meubelstuk door de ronde vormen ook compacter. Dit zorgt ervoor dat de ruimte waarin de eettafel staat er niet snel vol uit zal zien. Een ideale optie voor in kleinere ruimtes dus!

 

 

4. De vorm geeft meer sitplekken

In vergelijking tot ronde en rechthoekige tafels, kan je aan een ovale eettafel meer stoelen kwijt. Ideaal dus als er regelmatig mensen langskomen om aan te schuiven. Daarbij kan iedereen rondom de tafel makkelijk bij het eten wat vaak in het midden van de tafel staat.

 

 

5. Zo’n tafel is veiliger

Hoeken van een rechthoekige tafel brengen een aantal nadelen met zich mee. Zo heeft iedereen zich wel eens aan zo’n hoek bezeerd. Iets waar je je bij ronde vormen niet druk om hoeft te maken. Een ovale eettafel scheelt een hoop blauwe plekken en is helemaal kidsproof!

 

 

 

 

Een ovale tafel op maat

Bij Weij Maatwerk & Interieur kun je van bijna elke houtsoort een ovale tafel laten maken, van het strakke eikenhout tot en met het robuuste barnwood. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen zoals je kunt zien op onze houtsoorten pagina. De keuze ligt dus volledig bij jou.

 

Ook het onderstel van de ovale tafel kan helemaal op maat. Kies je voor mooie houten tafelpoten? Of ga je liever voor een industrieel stalen onderstel? Je kunt bij ons zelf het model, de afmeting en de dikte van het staal bepalen. Ook de afwerking van het onderstel kan helemaal naar wens.

 

 

Hoe groot moet mijn tafel zijn?

Het blijft lastig om een afmeting van een tafel te bepalen. De grootte van een ovale tafel is afhankelijk van een paar factoren:

  • Het aantal stoelen. De benodigde zitruimte per persoon is ongeveer 60 tot 70cm. Wil je met drie personen naast elkaar zitten, dan heb je een tafel van 200-220cm nodig. 
  • Het onderstel. Staan de tafelpoten op de hoek? Dan zal de tafel iets langer moeten zijn.
  • De loopruimte. Zorg ervoor dat de lengte en breedte van je tafel met elkaar in verhouding zijn, maar houdt ook rekening met de loopruimte om de tafel heen.

 

Het overzicht hieronder maakt duidelijk hoeveel personen er plaats kunnen nemen per tafelblad. Bij alle berekeningen is uitgegaan van voldoende ruimte rondom voor ieder persoon.

 

 

Ovale tafel op maat, welke grootte?

 

 

De meubelmakers van Weij Maatwerk & Interieur maken allerlei soorten tafels op maat. Een ovale tafel is slechts een voorbeeld. Zoek je bijvoorbeeld een tafel in een afgeronde vorm? Of in een bootvorm? Ook dan kunnen we je helpen. Neem vandaag nog contact met ons op of bezoek onze showroom in Rucphen en ontdek alle mogelijkheden.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend