Stappenplan: Voorzie zelf je huis van een Barnwood wall

Stappenplan: Voorzie zelf je huis van een Barnwood wall

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Barnwood Wall

Je ziet het steeds vaker; hout als muurbekleding. Wij snappen het wel, het geeft sfeer en past goed bij alle stijlen en meubels. Daarnaast is het een prachtige blikvanger. Vaak wordt er gekozen voor gebruikt hout, dan ben je ook nog eens milieubewust bezig. Dat past natuurlijk perfect bij de huidige trend waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Vind je dit ook zo mooi? Dan hebben wij goed nieuws! Barnwood is nu ook voor de consument makkelijk in huis te halen.

Het wordt verkocht per vierkante meter. De planken zijn tussen de 30 en 120 jaar oud, 120 cm lang en variëren in breedte in de maten 6, 8, 10, 12, 14 & 16 cm. De dikte varieert van 8 tot 18 mm. Al deze eigenschappen zorgen voor die typische uitstraling en levendigheid die een barnwood muur met zich mee brengt.

Ben je enthousiast geworden, dan vind je hieronder het stappenplan om je eigen barnwood wall te maken:

Benodigdheden

  • een afkortzaag om op maat te zagen
  • een waterpas om de eerste baan uit te zetten
  • een potlood en een liniaal om af te tekenen
  • een hoekmaat om te controleren of het oppervlak van de wand rechthoekig is en voor het aftekenen van de panelen
  • high-tech MS polymeerkit, kleine spijkers of tacker met nieten, afhankelijk van het type muur

Werkwijze

  1. Plaats de eerste plank in de hoek van de wand. Door temperatuurverschillen kan het hout gaan werken, probeer daarom minimaal 8 mm langs alle randen van de muur vrij te houden. Zorg ervoor dat de ondergrond een vet- en vochtvrij egaal vlak is voor het beste resultaat. Uitsparingen voor contactdozen of andere objecten op de muur dienen naar eigen inzicht op maat uit de planken gezaagd te worden. Zaag de laatste plank recht af op maat en het restant kun je weer bij een volgende rij met dezelfde breedte gebruiken.
  2. De volgende rij start je met een afgekorte plank van een andere breedte om een wildverband te creëren. De laatste plank zaag je weer op maat en de restanten kun je weer bij een volgende rij met dezelfde breedte gebruiken. Zo bouw je verder tot je alle breedtes hebt gehad.

Bij gebruik van lijm:

Breng 2 à 3 lijmrillen aan op de achterzijde van de plank, alvorens je de plank stevig aandrukt op de wand. Gebruik zo nu en dan ook kleine spijkers om de planken in de lijm te fixeren.

Bij gebruik van een tacker:

Schiet de nietjes onder neerwaartse en opwaartse hoek door de plank in de wand, zodat de plank beter blijft hangen.

Het eindresultaat is uniek en verbluffend!

Vind je het fijn om te overleggen hoeveel je nodig hebt voor een bepaald oppervlakte, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE