|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
Tafel | Tafel kopen | Vierkant of rond | Met of zonder poten

Tafel | Tafel kopen | Vierkant of rond | Met of zonder poten

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Een tafel kan het pronkstuk zijn in jouw huis, maar dan moet hij wel bij de inrichting én jouw wensen passen! Gewoon een tafeltje kopen is er tegenwoordig niet meer bij, alles moet op elkaar aansluiten en de tafel is daarbij geen uitzondering. Doordat de tafel vaak groter is dan alle andere meubels springt hij al snel in het oog, dus een mooie tafel is een must!

Een tafel kopen

Het proces om een tafel te kopen is de laatste jaren flink veranderd. Steeds meer worden tafels online verkocht en zien mensen het hout alleen maar op een afbeelding. Ook worden steeds meer tafels verkocht door de grote woonwinkels, maar die hebben alleen standaardmaten. Waarom zou je daarvoor kiezen?

Er blijven genoeg bedrijven over waar je een mooie tafel kunt kopen zonder dat je concessies hoeft te doen. Alles kan nog steeds naar jouw smaak en op maat gemaakt worden, klinkt als een goede optie toch?

Maatwerk tafel

Een maatwerk tafel is geschikt voor iedereen. Of je nu oud bent of jong, een groot huis hebt of in een appartement woont. Een maatwerk tafel kan zorgen voor een duidelijke samenhang van het interieur en wordt zo gemaakt dat hij bij het interieur past. Dat is heel anders dan de standaard tafels bij de woonwinkels, want vaak moet je dan jouw interieur aanpassen aan de tafel.

Waar kun je ze kopen?

Maatwerk tafels kun je natuurlijk niet overal verkrijgen. Toch zijn er nog genoeg bedrijven die meubelmakers in dienst hebben en jou kunnen helpen! Weij hebben bijvoorbeeld een tool waarmee je je eigen tafel samen kan stellen, maar daarnaast kunnen we bijna alles maken van hout&staal! Van tuinhuizen tot banken, van eikenhout tot douglas hout. Vele houtsoorten liggen op voorraad te wachten op een nieuwe bestemming.

Goede kwaliteit of goedkoop?

Natuurlijk is een tafel van goede kwaliteit vaak duurder dan een goedkope tafel van de IKEA, maar zo’n kwaliteits-tafel gaat ook veel langer mee. Waar een kant en klare tafel vaak al begint te wiebelen na een paar jaar, kan bijvoorbeeld een eikenhouten tafel tientallen jaren zonder problemen gebruikt worden.
De kloostertafels zijn gemaakt van eikenhout en zijn soms al wel 100 jaar oud, dus als je een eikenhouten tafel op maat laat maken kun je verwachten dat hij het lang vol gaat houden.
Een positief punt van eikenhout is dat je het makkelijk kan bewerken. Als er veel krassen in het blad zitten kun je eenvoudig de bovenste laag er voorzichtig afschuren en opnieuw behandelen. Zonder al te veel moeite is het tafelblad dan weer als nieuw!
Goede kwaliteit of goedkoop? Aan jou de keus, maar weet dat goedkope tafels niet voor niets goedkoop zijn. Er is altijd ingeleverd op kwaliteit en soms ook op de uitstraling.

Redenen voor een ronde tafel

Ronde tafels, erg onpraktisch, maar Ooh zo mooi! In 90% van de huishoudens is het interieur overwegend recht, zijn er veel hoeken te vinden, maar zijn rondingen nergens te bekennen. Een ronde tafel helpt dan met een mooi contrast. Een kamer waar een ronde tafel in staat voelt veel vriendelijker aan dan een kamer waar de bank, het vloerkleed, de kasten en de tafel dezelfde rechte vorm hebben.

Dankzij de ronde vorm wordt er ook nooit iemand buitengesloten. Het is niet mogelijk dat aan de ene kant 3 mensen zitten en aan de andere kant maar 2, want er zijn geen kanten. Logisch toch?

Kun je niet kiezen welke maat tafel je nodig hebt? Wij hebben een handig stukje geschreven over welke grootte tafel je nodig hebt. Het is belangrijk om te weten hoeveel mensen je aan de tafel wilt hebben. Ook is het handig om te weten hoe groot de tafel maximaal mag zijn om niet in de weg te staan bij jou thuis!

Redenen voor een vierkante tafel

Toch praktisch ingesteld? Snap ik! Voor het gemak heb ik vierkante en rechthoekige tafels even samengepakt, omdat ze voor een groot deel dezelfde voordelen hebben.
De vierkante tafel benutten het oppervlak optimaal, want elk puntje wordt gebruikt! Als je in een huis of appartement woont waar je geen zeeën van ruimte over hebt is een vierkante tafel the way to go.
Ook kan een vierkante tafel makkelijker tegen de muur worden gezet. Een ronde tafel moet al gauw ruimte hebben aan alle kanten. Nog een punt voor de vierkante tafel!

Tafelblad met verschillende poten

Je hebt natuurlijk niks aan een tafel zonder de poten. Of je hebt zelf poten thuis staan, of je moet ze nog kopen / maken, maar een pootloze tafel is eigenlijk gewoon een houten paneel waar je niets mee kunt.

Gelukkig kun je overal poten kopen en op sommige plekken kun je ze zelfs op maat laten maken! Weij zijn zo’n bedrijf. Wij maken houten onderstellen én stalen poten helemaal op maat! Door een eigen las-afdeling en eigen meubelmakers kan een maatwerk houten blad perfect worden gecombineerd met stalen poten!

Tafelblad zonder poten

Een tafelblad zonder poten kun je natuurlijk gewoon bestellen, maar we raden je wel aan om het blad op poten te leggen. Zoals ik al eerder zei: zonder poten heb je geen tafel.

Als je al poten thuis hebt staan of de poten van een oude tafel gebruikt is een tafelblad zonder poten natuurlijk meer dan genoeg! Je kunt dan kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals eiken en notenhout om het blad van te maken. Wij hebben ruwe planken liggen, waardoor je zelf lekker aan de slag kunt, maar het is ook mogelijk om een compleet tafelblad te bestellen. De meubelmakers gaan dan voor je aan de gang!

Tafelblad met een maatwerk onderstel

Er zijn allerlei verschillende poten en onderstellen die je kunt gebruiken om een tafelblad op te leggen. Van horeca frames tot hairpin poten, alles kan op maat gemaakt worden. Heb jij een kleine tafel van 50×50 centimeter, dan kun je daar een onderstel voor laten maken. Heb je juist een gigantische tafel van 5 meter lang, ook daar is altijd wel een passende oplossing voor te vinden.

Tafel voor buiten of voor binnen

Er is wel degelijk een verschil tussen tafels die binnen blijven of tafels die buiten kunnen staan. Niet al het hout is geschikt om regen over zich heen te krijgen, maar ook niet al het hout is geschikt voor de droge binnenklimaten.

Douglas hout is een voorbeeld van echt buitenhout. Zonder behandeling kun je dit hout makkelijk 10 jaar buiten laten staan. Maar… Als je dit hout binnen haalt kan het al snel fout gaan. Het hout heeft het wisselende weer nodig en als het binnen wordt geplaatst zal het gaan werken en scheuren. Niet ideaal voor een nieuwe tafel toch?

Eikenhout is een voorbeeld van hout dat zowel binnen als buiten kan staan. Het harde hout vergrijst buiten, maar zal goed sterk blijven. Vandaar worden ook veel tuinhuizen en overkappingen gemaakt van eikenhout! Het enige verschil tussen eiken tafels voor binnen en voor buiten is dat buitentafels niet strak verlijmd kunnen worden. Er moet namelijk ruimte overblijven voor het hout om uit te zetten.

Houtsoorten die alleen binnen kunnen overleven zijn vaak wat zachtere houten zoals vuren en grenen. Als je het hout goed behandeld en onderhoudt is het wel mogelijk, maar het is niet aan te raden.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!