Eikenhout vloer - op maat gemaakt - Weijbv.nl
Eikenhout vloer

Maatwerk | Eikenhout | Hongaarse punt | Visgraat

Eikenhout vloer leggen

De professionals bij van Weij Maatwerk & Interieur leggen al vanaf het begin sloophouten vloeren en een paar jaar geleden is daar een positieve wending aan gegeven. Bij ons kun je nu ook terecht voor een eikenhout vloer. Vloeren van eikenhout zijn, in tegenstelling tot vloeren van sloophout, strak te leggen. Zo strak zelfs dat het lijkt of de vloer uit één geheel bestaat.

 

Kleur van het eikenhout

Eikenhout is door de lichte kleur makkelijk met verschillende kleuren en tinten te behandelen. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt en met anderen over praat. Wij van Weij Maatwerk & Interieur helpen je hier graag mee!

 

Doordat het eiken zo licht van kleur is heb je een gigantische hoeveelheid aan keuzes. Met verschillende oliën en wassen kun je het eikenhout bijna elke kleur geven die je wilt. Van een whitewash die ervoor zorgt dat het eiken nóg lichter wordt tot blackwash waarmee het hout bijna volledig zwart wordt. Het voordeel van oliën en wassen is dat de nerf en structuur gewoon zichtbaar blijven, zodat je kunt blijven zien dat het om een echte eikenhouten vloer gaat!

 

Patroon eikenhout vloer

Je bent eruit: het wordt een eikenhout vloer. Dan moet je nog kiezen in wat voor patroon het gelegd moet worden. Wij kunnen bijna alles realiseren. De patronen die het vaakst worden aangevraagd zijn:

 

  • Rechte vloer
  • Visgraat patroon
  • Hongaarse punt

 

Naast het patroon kun je voor planken zonder V-groef, 2-zeidige v-groef of 4-zijdige v-groef kiezen. Een V-groef houdt in dat aan beide kanten van de plank een schuine kant zit. Wanneer twee planken tegen elkaar aan worden gelegd krijg je een smalle groef in de vorm van een V. Bij een groot oppervlakte kan de V-groef zorgen voor een onderbreking in het hout wat een speelsere uitstraling geeft. Ook zijn de eikenhouten planken dan beter van elkaar te scheiden.

 

 

E-mail  Bel: 016 5795005

 

 

Een eiken vloer is er in veel verschillende soorten. Voor meer informatie en voor een prijs kun je contact met ons opnemen of je kunt langskomen bij onze showroom in Rucphen! Voor meer inspiratie kun je ook een kijkje nemen op onze Pinterest pagina.

 

Onze showroom is vandaag geopend