Landelijk interieur

Landelijk interieur

  • Meubels

  • Ruimtes

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Of je nu op een boerderij of in de stad woont, een landelijke stijl kan overal worden toegepast. Het landelijk interieur is namelijk een interieur met een gemoedelijke uitstraling en je voelt je er direct thuis. Voor een op en top landelijke stijl worden authentieke elementen van de woning behouden in de originele staat. Ook wordt er vaak gekozen voor robuuste houten meubels zoals bijvoorbeeld een grote, houten kloostertafel. Natuurlijke materialen voeren de boventoon en zorgen voor sfeer en warmte. 

Kenmerken van een landelijk interieur op een rijtje

  • Rustige kleur tinten zoals beige, wit en taupe
  • Natuurlijke materialen zoals hout, wol, katoen en bamboe
  • De afwerking van houten meubels zijn ruw en robuust
  • De constructie van houten balken en bakstenen wanden zijn meestal zichtbaar
  • Authentieke elementen zoals kachels en fornuizen
  • Veel doorleefde accessoires

Oud eiken meubelen – landelijk interieur met oud hout

Bij een landelijk interieur denken we al gauw aan authentieke houten meubels gemaakt van robuust hout. Robuust hout is een term voor tweedehands hout. Vaak wordt dit ook wel oud hout of barnwood genoemd. Het hout komt van oude schuren, boerderijen of treinwagons waardoor het een ruige en stoere look heeft.

Robuust hout bestaat voornamelijk uit twee verschillende houtsoorten en dat zijn grenen en eikenhout. In onze werkplaats maken wij voornamelijk gebruik van eikenhout. Oud eikenhout is een sterke houtsoort en is perfect voor het maken van onder andere wandplanken, eettafels, keukenfrontjes en vloeren.

Stappenplan voor een landelijk interieur

Gaat jouw hartje kloppen van het idee van een landelijk interieur? En wil je de keuken, woonkamer of slaapkamer (her)inrichten? Met de volgende stappen creëer je die gezellige en nonchalante sfeer van een landelijke look in je eigen woning:

1: Inspiratie op te doen voor een landelijk interieur
Laat je inspireren en bekijk foto’s en voorbeelden van een landelijk interieur. Pinterest is een ideaal platform waar je talloze beelden kunt vinden van woningen en meubels in de landelijke stijl. Maak vervolgens een moodboard van al je bewaarde foto’s. In een moodboard zie je meteen of de meubels en kleuren bij elkaar passen. Dit is de start van je landelijke interieur.

2: Bepaal de kleuren en vloer
Nadat je een moodboard hebt gemaakt, stel je eerst de basiskleuren vast die in het interieur komen. Welke kleuren komen vaak terug in je moodboard? Wit, beige, bruin en taupe zijn kleuren die je vaak ziet in een landelijk interieur. Kies een aantal kleuren die passen bij je moodboard. Zorg ervoor dat de kleur van de vloer aansluit bij de andere gekozen kleuren.

3: Kies je meubels
Nadat je de kleuren en vloer helder hebt, kunnen de meubels uitgekozen worden. Kenmerkend aan een landelijk interieur zijn de grote, robuuste meubels. Ga je voor een gigantische eettafel, een mega dressoir of een robuust eiken bed op maat? Vraag samples op van het materiaal om te kijken of het allemaal bij elkaar past. 

4: Aankleden van de ruimte.

Wanneer je de ruimte volledig hebt ingericht met meubels kun je enkele accessoires toevoegen om de sfeer compleet te maken. Vergeet ook niet om bijpassende lampen en gordijnen te kiezen.

Met deze tips creëer je zelf een landelijke inrichting. Wil je liever een professioneel plan voor je interieur? Dan kun je natuurlijk altijd bij Weij Maatwerk & Interieur terecht.

Wat kunnen Weij voor je betekenen?

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we meubels op maat van hout en staal. Of het nu een landelijke eettafel is of een tv-meubel met een Scandinavische look, we maken de meubels in ieder mogelijke stijl. De meubels produceren wij op basis van jouw ideeën en wensen. Heb je advies of een ontwerp nodig? We denken graag met je mee.

In onze showroom staan we klaar om jou te helpen met jouw droominterieur. Wil je zeker weten dat je met de juiste persoon aan tafel komt te zitten? Maak dan een afspraak zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kunt dan eventueel ook al wat informatie kwijt zodat wij ons goed kunnen voorbereiden.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE