|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|

Industrieel interieur

  • Meubels

  • Ruimtes

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Een industrieel interieur kenmerkt zich door de cleane en sobere uitstraling, maar bovenal door het gebruik van ruwe, robuuste materialen. Een typisch industrieel interieur ademt de sfeer van een grote, open ruimte zoals een fabrieksgebouw of loft. Een industrieel interieur is momenteel helemaal trending. Niet alleen in huis, maar ook steeds vaker in kantoren of hippe restaurants zien we de industriële stijl terugkomen.

Kenmerken van een industrieel interieur op een rijtje

  • Fabrieksinterieur uit de 19e en 20e eeuw
  • Neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs
  • Stoere materialen zoals steigerbuizen en bakstenen 
  • Veelvuldig gebruik van staal en beton
  • Sobere inrichting met grove accessoires
  • Houten meubels voor extra sfeer

Het ontstaan van de industriële stijl

Een industrieel interieur vindt zijn oorsprong in New York. Door een tekort aan woningen in de jaren 60 werden oude fabrieken die niet meer in gebruik waren, omgebouwd tot lofts of appartementen. In plaats van het pand te slopen werden bakstenen muren, betonnen vloeren en stalen elementen behouden. Sindsdien heeft de industriële inrichting zich ontwikkeld tot een brede interieurstijl die over de hele wereld populair is geworden.

Meubels van hout en staal – industrieel interieur

Een industriële inrichting kil en somber? Dat hoeft helemaal niet. De truc zit hem in het combineren met houten meubels. Hout zorgt namelijk voor warmte en sfeer. Om te zorgen dat het hout past bij de industriële stijl kies je voor robuust en rustiek hout. In rustiek hout zitten immers veel noesten en scheuren en dat sluit perfect aan bij een stoer interieur.

De combinatie hout met staal is enorm populair. Of het nu gaat om een houten eettafel met stalen poten of een stalen kast met houten planken, hout wordt regelmatig gecombineerd met staal. Het contrast tussen het koude staal en de warmte van hout zorgt voor een mooie harmonie. Op die manier krijg je een warme, maar toch industriële uitstraling.

Inspiratie voor een industrieel interieur

Voordat je iets aan je interieur gaat veranderen en hier geld aan gaat uitgeven wil je je natuurlijk eerst goed laten inspireren. Inspiratie opdoen voor een industrieel interieur kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan woonmagazines, tv-programma’s en beurzen. Maar wat misschien wel de meest populaire manier is om inspiratie op te doen, zijn de online social media kanalen Pinterest en Instagram. Deze kanalen staan vol met de laatste trends voor een industrieel interieur.

Pinterest is een online kanaal en een rijke bron van inspiratie op het gebied van interieur. Je kunt afbeeldingen verzamelen van interieurs die je mooi vindt. Zo krijg je al snel een idee van wat jouw stijl is. Het voordeel van Pinterest is dat je op elk moment afbeeldingen kunt bewaren. Je hoeft dus niet op een moment alles te beslissen, maar je kunt waar en wanneer dan ook afbeeldingen toevoegen of verwijderen.

Ook Instagram blijft een groeiend kanaal om je te laten inspireren op het gebied van interieur. Wegdromen bij de mooiste interieurs accounts of gewoon heerlijk scrollen door je feed; je krijgt de leukste interieur ideeën op Instagram.

Volg je Weij Maatwerk & Interieur al op Pinterest en Instagram? We helpen je graag om inspiratie op te doen voor een industrieel interieur.

Wat kunnen Weij voor je betekenen?

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we meubels op maat van hout en staal. Of het nu een landelijke eettafel is of een tv-meubel met een Scandinavische look, we maken de meubels in ieder mogelijke stijl. De meubels produceren wij op basis van jouw ideeën en wensen. Heb je advies of een ontwerp nodig? We denken graag met je mee.

In onze showroom staan we klaar om jou te helpen met jouw droominterieur. Wil je zeker weten dat je met de juiste persoon aan tafel komt te zitten? Maak dan een afspraak zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kunt dan eventueel ook al wat informatie kwijt zodat wij ons goed kunnen voorbereiden.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!