Modern interieur

Modern interieur

 • Meubels

 • Ruimtes

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Een modern interieur kan je herkennen aan de strakke lijnen en rechte vormen. Grote ramen en royale meubels zorgen ervoor dat een ruimte er groter uitziet dan dat het eigenlijk is. Vaak zie je (bijna) geen decoratie of felle kleuren. In plaats hiervan wordt juist vaak gebruikgemaakt van neutrale of natuurlijke kleuren. In een modern interieur komt een meubel met de kleur van natuurlijk eiken goed naar voren. Met strakke lijnen, zoals je ziet in bijvoorbeeld een visgraat tafel, zorg je ervoor dat zo’n meubel goed in het interieur past.

Kenmerken van een modern interieur op een rijtje

 • Strakke en eenvoudige lijnen zonder overbodige versieringen
 • Minimalisme zodat de nadruk wordt gelegd op de essentiële elementen
 • Neutrale kleuren met eventueel accentkleuren
 • Natuurlijke materialen met veel hout, steen, glas en metaal
 • Open ruimtes en veel licht
 • Functionele en slimme oplossingen zoals ingebouwde opslag of verborgen kasten
 • Focus op comfort zonder dat het de strakke lijnen in de weg zit.

Interieur laten ontwerpen of Pinterest gebruiken?

Het makkelijkste is natuurlijk om jouw interieur helemaal te laten ontwerpen door een interieurstylist. Alle planten, lampen, muren en meubels worden dan perfect op elkaar afgestemd. Hier zit wel een prijskaartje aan vast, terwijl het pinteresten jou alleen de uren kost. 

De voordelen van een interieurstylist:

 • Een interieurstylist heeft een specifieke expertise en heeft vaak ook veel ervaring om samen met jou weloverwogen keuzes te maken. Dit helpt vooral bij de functionaliteit van ruimtes en meubels.
 • Een interieurstylist kun je vaak zien als persoonlijke begeleiding. Je wordt aan de hand meegenomen bij het kiezen van kleuren tot en met het overwegen van offertes.
 • Interieurstylisten hebben vaak een handig netwerk met bijvoorbeeld meubelmakerijen, schilders en verkopers van apparatuur.

De voordelen van Pinterest:

 • Inspiratie en ideeën die een interieurstylist misschien persoonlijk minder mooi vind. Pinterest is een ideale bron om ideeën op te doen. 
 • Dankzij Pinterest kun je zelfstandig ideeën verzamelen over een langere tijd. Je hoeft dus niet op 1 moment te zeggen wat je leuk vind, maar je kan elke avond wat toevoegen of verwijderen bij je boards zodat het echt is wat jij leuk vind.
 • Budgetvriendelijk. Naast dat Pinterest zelf gratis is, kun je ook zoeken naar goedkopere ideeën om jouw interieur samen te stellen.

Bij Weij denken we mee over jouw interieur

We volgen de interieurtrends op de voet en zien heel wat verschillende meubelen de revu passeren; van moderne, strakke kasten tot landelijke robuuste tafels. Omdat wij maatwerk producten aanbieden, komen de trends als eerst bij ons terecht. We kunnen je hier dus goed bij helpen.   

Onze collega’s hebben een opleiding gedaan om jou goed te kunnen ondersteunen bij het maken van beslissingen over jouw interieur. Kom je gewoon eens langs om wat dingen te bespreken? Dan zitten zij uiteraard voor je klaar. Wil je graag wat dieper in op jouw interieur, dan kan dat ook. We vragen dan wel een vergoeding om jou optimaal te kunnen helpen.

Het meedenken met jouw interieur kan bij ons in de showroom. Zo hebben we alles bij de hand om jou te laten zien, zoals de verschillende houtsoorten en bewerkingen. Ook kun je eens een rondje lopen in de werkplaats zodat je kunt zien hoe jouw toekomstig meubelstuk wordt gemaakt.

Maatwerk moderne meubelen – modern interieur met hout

Past een houten meubel in een modern interieur? Dat kan zeker! Vaak is het het mooiste om bijvoorbeeld een strakke eiken tafel te maken om het meestal zwart-wit gekleurde interieur te breken. De kleuren die veel voorkomen bij een modern interieur zijn natuurlijke en basic kleuren. Een perfecte combinatie dus! 

Wil je liever geen houtkleur in jouw moderne interieur? Dan kun je het hout dekkend laten behandelen zodat het precies naar jouw smaak is gemaakt. Als je over een aantal jaar jouw interieur wil veranderen, hoef je dan alleen een laagje hout weg te halen om de natuurlijke kleur van het hout weer terug te krijgen. Zo hoef je het hout nooit weg te gooien.

Wat kunnen Weij voor je betekenen?

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we meubels op maat van hout en staal. Of het nu een moderne eettafel is of een dressoir met een landelijke look, we maken de meubels in ieder mogelijke stijl. De meubels produceren wij op basis van jouw ideeën en wensen. Heb je advies of een ontwerp nodig? We denken graag met je mee.

In onze showroom staan we klaar om jou te helpen met jouw droominterieur. Wil je zeker weten dat je met de juiste persoon aan tafel komt te zitten? Maak dan een afspraak zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kunt dan eventueel ook al wat informatie kwijt zodat wij ons goed kunnen voorbereiden.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE