|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

  • Meubels

  • Ruimtes

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Less is more! Een Scandinavisch interieur is een oase van rust. Deze stijl, die is overgewaaid uit Finland, Zweden en Noorwegen, zien we steeds vaker terug. De strakke minimalistische vormgeving geeft dankzij de warmere kleuren en natuurlijke materialen een fijne, comfortabele sfeer. Een interieur in de Scandinavische stijl spat eruit door zijn eenvoud.

Kenmerken van een Scandinavisch interieur op een rijtje

  • Lichte kleuren waarbij wit de boventoon voert
  • Natuurlijke materialen zoals hout, wol, textiel en planten
  • Strakke lijnen en weinig sierlijke details
  • Minimalistisch, eenvoudig en sober
  • Design meubels

Wit interieur

Wit is de kleur van de Scandinavische woonstijl. Er zijn veel liefhebbers van wit in het interieur. Wit is een tijdloze kleur waar je niet gauw op uitgekeken raakt en kan overal bij gecombineerd worden. Een wit interieur geeft je huis een bepaalde frisheid en laat elke ruimte sprankelen.

Er zijn diverse soorten wit-tinten die je kunt gebruiken in je interieur. De meest gekozen kleur wit is RAL 9010. Dit is gebroken wit en is iets minder wit dan het spierwitte wit. Het heeft geen gelige ondertoon en is daarom perfect als basiskleur. Een andere populaire kleur wit is RAL 9016. Deze kleur is licht, fris en wordt ook wel verkeerswit genoemd. 

Een wit interieur geeft al gauw een rustige sfeer, maar het kan ook al snel koel en afstandelijk aanvoelen. Als je liever niet te veel kleur wilt toevoegen aan je witte interieur, maar toch een warme uitstraling wilt creëren kun je een aantal natuurlijke materialen toevoegen zoals hout, textiel, rotan, bamboe, jute en wol.

Scandinavische design meubels

Past een houten meubel in een Scandinavisch interieur? Jazeker! Onze Noorderburen staan erom bekend natuurlijke materialen waaronder hout te gebruiken voor hun meubels. Dat hout centraal staat in het interieur is niet zo gek, aangezien in Scandinavië volop bossen te vinden zijn. Vooral lichte houtkleuren hebben de voorkeur.

Een lichte houtsoort die bij de Scandinavische stijl past is eikenhout. Eiken is een van de bekendste houtsoorten. Deze houtsoort is sterk en hard, maar toch makkelijk te bewerken en af te werken. Hierdoor is deze houtsoort perfect voor het maken van tafels, kasten en badkamermeubels.

Het design van Scandinavische houten meubels is strak en minimalistisch. Tierlantijntjes zul je in een Scandinavisch interieur niet vinden. De meubels zijn ruimtelijk en hebben strakke lijnen in het ontwerp.

Inspiratie Scandinavisch interieur

Ben je op zoek naar inspiratie voor een Scandinavisch interieur? Bekijk dan onze maatwerkprojecten in de Scandinavische stijl. Je kunt natuurlijk ook lekker rondkijken op Pinterest en Instagram. Deze kanalen zijn perfect om inspiratie op te doen en staan vol met de laatste trends en de mooiste foto’s van woningen en meubels met een Scandinavisch tintje.

Wil je liever wat dieper ingaan op de Scandinavische stijl? Kom gerust eens langs om te sparren met een van onze collega’s. We volgen de interieurtrends op de voet en zien heel wat verschillende Scandinavische meubelen voorbij komen; van design tafels tot minimalistische, strakke kasten.

Wat kunnen Weij voor je betekenen?

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we meubels op maat van hout en staal. Of het nu een landelijke eettafel is of een tv-meubel met een Scandinavische look, we maken de meubels in ieder mogelijke stijl. De meubels produceren wij op basis van jouw ideeën en wensen. Heb je advies of een ontwerp nodig? We denken graag met je mee.

In onze showroom staan we klaar om jou te helpen met jouw droominterieur. Wil je zeker weten dat je met de juiste persoon aan tafel komt te zitten? Maak dan een afspraak zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kunt dan eventueel ook al wat informatie kwijt zodat wij ons goed kunnen voorbereiden.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!