Burnt Oak planken - Weijbv.nl
Burnt Oak planken

 

Net als Rustiek Eiken en Vintage Oak hebben de Burnt Oak planken in een oven gelegen om te drogen. Na de droogtijd wordt het hout dat nog in de oven ligt steeds donkerder. Rustiek Eiken wordt er eerst uitgehaald, gevolgd door Vintage Oak en als laatste worden pas de Burnt Oak planken eruit gehaald. Deze planken hebben het langst gelegen, dus zijn ook het donkerste van kleur. Vandaar de naam Burnt Oak!

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Kenmerken van Burnt Oak planken

Burnt Oak planken zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Net zoals andere eiken soorten zijn ze van nature goed beschermd tegen weer en wind. De planken die we op voorraad hebben zijn 26 of 36 mm dik en 10 tot 15 centimeter breed.

 

Burnt Oak planken

Dikte 26 mm t/m 36 mm
Lengte Variërend van 260 tot 300 cm
Breedte 10 cm t/m 15 cm
Prijs per m2 Neem voor de actuele prijs contact met ons op!

 

 

Eikenhouten burnt oak tafel

Onze Eikenhouten burnt oak bladen zijn 2 of 3 centimeter dik. We selecteren de eiken planken met onze eigen ogen en handen. De delen worden aan elkaar verlijmd tot een strak blad en geperst op zeer hoge druk zodat we zeker zijn van het beste resultaat. Onze modellen zijn afhankelijk van wat moeder natuur ons te bieden heeft. Door de vintage behandeling (geen lak of olie, maar een geheime methode) straalt het eikenhout veel karakter uit. Het hout is nieuw maar ziet er geleefd uit. We leveren alles speciaal in uw gewenste maatvoering. Zo kan het blad in uw gewenste breedte en lengte maar ook hoogte worden gemaakt. Zo heeft u altijd voldoende ruimte om uw stoelen goed onder de tafel aan te schuiven. Standaard is de ruimte 75cm vanaf de bovenkant van het blad. Haal dus altijd ongeveer 3 centimeter van de ruimte af. Zo weet u zeker dat de stoelen passen. Mocht dat niet het geval zijn. Maken wij het blad op de juiste hoogte door uw onderstel te verhogen.

 

Eikenhouten tafel varianten

 • Rustiek new oak; Zeer rustig blad met weinig noesten.
 • Exclusive oak; Een donkerder blad dan standaard/vintage eiken.

 

 

Drogingsproces

Onze tafels zijn zo’n 10 jaar lang gedroogd en met uiterste zorg bewaard. Na die tijd vinden ze hun tweede leven als prachtige tafel in uw huis. Van de geselecteerde bladen door onze meubelmakers kunt u een tafel laten maken van wel 5 meter lang en 120 centimeter breed. Zo past zeker het hele gezin aan uw boomstam tafel.

 

 

Standaard en optioneel

Standaard krijgt u een eiken blad wat op maat is gemaakt en geschaafd. Het schaven zorgt er voor dat het eiken blad strak afgewerkt is. U kunt er voor kiezen om de noesten op te laten vullen zodat er geen scheurtjes en gaatjes meer zijn. Dit is aan te raden bij bijvoorbeeld een eettafel om te voorkomen dat er eetresten in de tafel achterblijven. Verder zijn er diverse behandelingen voor uw tafel. Zo hebben wij:

 • ultra matte lak; Deze lak maken wij zelf. Omdat er geen vergelijkbare lak op de markt is. U ziet hier niets van, maar u merkt het wel met morsen. Even met een vochtig doekje over de tafel en voila, geen resten!
 • Borstelen; Voel de boom zoals hij is met de structuur van de boom zelf, de nerven van het hout zijn zichtbaar bij deze variant.
 • Oliën; Om bijvoorbeeld een donkere uitstraling te krijgen.

 

 

Onderstellen

Onderstellen zijn na Vintage oak bladen onze tweede specialiteit. Onze lassers kunnen ieder gewenst onderstel maken. De kokers kunnen onbewerkt worden gemonteerd of met een lak of coating. Als het onderstel niet wordt gelakt met blanke lak, kan deze gaan afgeven op kleding. Het is dus aan te raden deze altijd te laten behandelen met blanke lak (standaard inbegrepen).

 

Verder is iedere RAL kleur mogelijk. Zo kunt u kiezen voor 9005 zwart of 9010 wit. De coatings zijn wel voor een meerprijs van €100,-.

 

 

Diensten mogelijk met Burnt Oak


iconContact opnemen

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Bericht

  Vul in: wat is 239-3?


  Je bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats aan de Rijksweg-Zuid 79, te Rucphen

  Bel ons op: 31(0)165-795005

  Telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

   

  Laat een bericht achter via de mail of voicemail en wij zullen je zo spoedig mogelijk terug bellen.

  Onze showroom is vandaag geopened