Ben je op zoek naar sloophout planken? | VanSloophout

Sloophout

Wat is sloophout?

Sloophout is een tweedehands houtsoort. Het hout is al een keer eerder gebruikt voor bijvoorbeeld een houten deur of een houten tafel en vervolgens weer ‘gesloopt’ om het te kunnen hergebruiken. Sloophout kan bestaan uit verschillende soorten hout. Denk hierbij aan vuren of grenen.

 

De voordelen van sloophout

Sloophout brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Omdat je je hier misschien niet altijd bewust van bent, hebben wij de belangrijkste op een rijtje gezet.

 

Duurzaamheid

Het eerste voordeel van het gebruik van sloophout is een inkoppertje. Doordat het hout al afkomstig is van eerder gemaakte meubels of kozijnen, kun je het een tweede leven geven. Hierdoor is het niet nodig om weer nieuwe bossen te kappen en zorg je ervoor dat de natuur beschermd blijft. Hiernaast hoeft het sloophout ook niet te worden vernietigd, wat ook weer milieuschade toebrengt. Een win-win situatie voor jou en de natuur!

 

Unieke meubels

Doordat een meubel van sloophout gemaakt wordt van gebruikt hout, brengt het meubel altijd een stukje extra geschiedenis met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat een sloophouten tafel bestaat uit planken met oude verflagen, gebruikssporen of aparte kleuren. Wij mixen deze planken en het stellen het sloophout samen tot één geheel. Hierdoor zal iedere sloophouten meubel er anders uit zien en heb jij een unieke tafel, kast of deur op maat.

 

Diverse patronen

Doordat een tafel van sloophout is gemaakt uit diverse planken en panelen zijn wij in staat om diverse patronen te gebruiken. Dit zijn dus andere motieven dan het ‘normale’ legpatroon. Hierdoor wordt jouw tafel nog persoonlijker en compleet uniek. Bij een sloophouten tafel kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende motieven:

 

 

  • Visgraat tafel: het visgraat motief is een benaming voor de legwijze van de sloophouten planken. De linkse en rechtse delen worden onder een hoek van 90 graden gelegd. Hierbij ligt de kopse kant van de plank haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast.
  • Hongaarse punt: dit is een alternatief op de visgraat tafel. Hierbij liggen de planken onder een hoek van 60 graden en sluiten ze netjes aan. Je kunt hierbij denken aan een sergeantstreep.
  • Mozaïek motief: dit is een van de meest excentrieke ontwerpen die je kunt kiezen als tafelblad. Het sloophout wordt gemixt gelegd in een mozaïek patroon en brengt een unieke uitstraling met zich mee.

 

Alternatieven voor sloophout

Ben je toch niet helemaal overtuigd van het maken van een sloophout meubel op maat? Dan kun je altijd nog gaan voor een andere houtsoort. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een tafel of kast van rustiek eiken boomstam of barnwood. Om de verschillende soorten hout te zien kun je ook een keer langskomen in de showroom, of een kijkje nemen op onze online tool.

Wij streven naar 100% tevredenheid.

Eiken balken tafel met bankje

Super goede kwaliteit en een top service!

Bianca van Rostum
Bekijk product

Badkamermeubel Barnwood robuust

Prachtige badkamermeubel, goed uitgewerkt en precies zoals ik het wilde. Perfect!

Annelies van Dordt
Bekijk product

Barnwood ronde kloostertafel

Prachtige keukentafel en super snel geleverd

Remco Visser
Bekijk product
Meubel webshop
Onze showroom is vandaag geopend