Amerikaans notenhout op voorraad | VanSloophout.com
Amerikaans notenhout

Luxe Amerikaans notenhout

Het mooiste hout dat er (wat ons betreft) is: Amerikaans notenhout. Het is dan ook niet voor niets dat het notenhout een prominente rol heeft in onze showroom. Zoals de naam al een beetje prijsgeeft is dit notenhout afkomstig uit Amerika. De kleur en warmte is te vergelijken met Burnt Oak, maar het notenhout is rustiger. Er is ook wel Europees notenhout te krijgen, maar het hout uit Amerika heeft minder kleurverschil en is beduidend sterker dan de Europese familie. Kortom: Amerikaans notenhout is van veel betere kwaliteit.

 

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

 

Nog een voordeel van Amerikaans notenhout: het hout splintert niet zo snel en is vrij zacht van structuur. Met relatief weinig schuren en behandelen kun je een prachtig tafelblad maken, maar notenhout leent zich niet enkel voor tafels. Mede dankzij het feit dat notenhout makkelijk te bewerken is, kun je bijna elk denkbaar meubel maken van dit hout!

 

 

Bewerking notenhout

Het notenhout wordt bij ons negen van de tien keer bewerkt met standaard hardwax. Deze hardwax laat de kleur en de nerven van het notenhout nog meer naar boven komen. Je kunt echter zelf kiezen of je het hout nóg donkerder afgewerkt wilt hebben.

 

 

Amerikaans notenhout

Dikte 5.4 cm
Lengte Tot 2.45 m
Breedte 10 cm
Prijs per m2 €300,-

 

 

Notenhout is los bij ons te kopen, maar wij kunnen ook de meubels op maat maken. Voor tafels op maat kun je je wensen invullen in onze tool. Wil je graag wat anders op maat gemaakt hebben, zoals een stoel of dressoir? Kom dan eens langs bij onze showroom om koffie te drinken aan onze eigen notenhouten tafel. Je kunt natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen. Zo kunnen we samen met jou de plannen en mogelijkheden bespreken!

 

 

Amerikaans notenhout     Amerikaans notenhout tafel

 

 

Kenmerken van het hout

De afmetingen van deze planken zijn 54 millimeter dik, 10 centimeter breed en maximaal 2,45 meter lang. Het luxe Amerikaans notenhout kost €300,- per vierkante meter.

 

 

Meer informatie over Amerikaans notenhout

Onze showroom is vandaag gesloten